Siegwerk își felicită clientul Thành Phú Packaging pentru premiul ERA „Gravure Award for Sustainable Packaging”

Thành Phú Packaging – lider în producția de ambalaje flexibile din plastic, cu sediul în Vietnam și important client al Siegwerk, furnizorul său de lacuri și cerneluri tipografice pentru imprimarea etichetelor și ambalajelor – a primit premiul „Gravure Award for Sustainable Packaging” oferit de Asociația Europeană de Rotogravură (ERA). Premiul confirmă importanța dezvoltării lacurilor care permit reciclarea ambalajelor flexibile, consolidând în același timp piața de packaging din Asia.

În cadrul unui comunicat de presă producătorul Siegwerk a felicitat compania laureată, Thành Phú Packaging, unul dintre cei mai vechi clienți ai săi. Furnizorul vietnamez de servicii de imprimare a primit premiul la categoria „Produse imprimate” pentru un ambalaj monomaterial tipărit, complet reciclabil – o pungă de tip pouch cu fund plat folosită pentru ambalarea hranei pentru câini. Ambalajul are o structură MDO-PE/PE/PE complet reciclabilă, potrivită pentru volume mari de până la 20 kg. O notă specială este dată de faptul că punga a fost imprimată cu un lac cu efect haptic (textură granulată) și cu un lac mat, ambele de la Siegwerk. Textura granulată a fost aplicată în partea superioară a ambalajului pentru a oferi o priză mai bună la transportarea manuală. Alături de caracterul său 100% reciclabil, ambalajul premiat a convins și prin rezistență și calitatea remarcabilă a imprimării. În iunie 2021, același ambalaj a primit sigiliul de calitate „Made for Recycling” de la Interseroh, unul dintre cei mai importanți furnizori germani de servicii de colectare și valorificare a deșeurilor.

Ralf Hildenbrand, președinte al departamentului Packaging Americas & Global Technology, PSR and Sustainability din cadrul Siegwerk, explică: „Trecerea de la ambalaje compozite la ambalaje de tip monomaterial este importantă pentru atingerea unei circularități totale a ambalajelor. Dar cum această tranziție vine cu multe obstacole și provocări tehnice, suntem mai mult decât încântați de faptul că unul dintre clienții noștri a fost onorat cu premiul ERA Gravure Award for Sustainable Packaging”. Alex Dam, vicepreședinte executiv al Thành Phú, a oferit la rândul său mai multe informații: „Cu ambalajul nostru câștigător am reușit să demonstrăm că structurile PE monomaterial pot fi tipărite excelent și prin intermediul rotogravurii. Am creat un ambalaj cu aspect premium și capacități bune de sigilare”.

Thành Phú este o afacere de familie care a devenit client Siegwerk încă din 2014. Furnizorul vietnamez lucrează constant la identificarea de noi alternative reciclabile la structurile convenționale ale filmelor laminate, având ca obiectiv o reciclabilitate mai ușoară. Soluția complet reciclabilă Thành Phú Veloflex™ a ajutat companiile producătoare de bunuri de consum să abordeze provocările legate de sustenabilitatea ambalajelor, atât în Asia de Sud-Est și cât și în Europa și America de Nord. În prezent, Thành Phú oferă soluții mono-PE 100% reciclabile pentru o gamă completă de aplicații din segmentul ambalajelor flexibile – de la cele mai simple la cele cu proprietăți de barieră – înlocuind astfel structurile tradiționale formate din BOPA, BOPET, VMPET sau BOPP laminate cu PE. Ambalajele precum cel premiat pot fi reciclate împreună cu alte materiale din PE, ceea ce demonstrează valoarea lor crucială în cadrul economiei circulare.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide