Cernelurile offset de la Toyo Printing Inks obțin certificarea INGEDE pentru „deinking”

Toyo Printing Inks este o divizie a Toyo Ink Group, unul dintre cei mai mari producători de cerneluri din lume, cu sediul în Tokyo. Compania a anunțat recent că seria de cerneluri LP-9000 TOYO LIFE PREMIUM FOOD LO/LM – destinată imprimării offset în coală – a obținut certificarea INGEDE (International Association of the Deinking Industry) pentru procesul de „deinking”, permițând deci îndepărtarea cernelurilor din textura hârtiei în procesele de reciclare.

Seria LP-9000 respectă totodată criteriile de evaluare ale Consiliului European pentru Hârtie Recuperată (ERPC) și permite eficientizarea proceselor de reciclare a hârtiei potrivit standardelor Good Manufacturing Practices (GMP) – bunele practici de producție recomandate de agențiile care controlează autorizările fabricării și vânzării produselor alimentare, băuturilor, produselor cosmetice, farmaceutice, suplimentelor alimentare și dispozitivelor medicale. În plus, cernelurile seriei LP-9000 sunt dezvoltate și fabricate în conformitate cu orientările EuPIA (European Printing Ink Association). Disponibile în varianta CMYK și în 12 culori spot speciale, cernelurile sunt potrivite pentru imprimarea ambalajelor din hârtie și carton care nu intră în contact cu alimentele, dar și pentru imprimarea ambalajelor farmaceutice și a altor aplicații speciale. Mai mult, cernelurile LP-9000 sunt obținute din materii prime vegetale și regenerabile, acestea nu conțin agenți de uscare și nu eliberează hexanal, ceea ce duce la o diminuare a intensității mirosului.

Melis Türkyener Çelebi, directorul echipei de cercetare și dezvoltare a cernelurilor offset din cadrul companiei Toyo Printing Inks (Manisa, Turcia) a explicat: „Procesul de deinking este unul cheie pentru reciclarea hârtiei. În cazul în care cerneala nu poate fi separată de hârtie în etapa de deinking, pasta de hârtie este considerată contaminată și improprie pentru a reintra în lanțul de reciclare. Seria de cerneluri LP-9000 TOYO LIFE PREMIUM FOOD LO/LM a trecut testul INGEDE Method 11 cu scorul maxim de 100/100 pentru deinkability. Acest lucru înseamnă că cerneala poate fi îndepărtată eficient de pe hârtie, făcând posibilă transformarea ulterioară a hârtiei în fibre. Această materie primă, la rândul ei, poate fi transformată din nou în hârtie pentru uz grafic, căpătând o nouă valoare. Aceste cerneluri revoluționare au fost dezvoltat aici, în Manisa și lansate anul trecut cu mare succes. Cernelurile sunt conforme cu Ordonanța elvețiană și cu normele ISEGA, potrivit Regulamentului (UE) 1935/2004 și îndeplinesc cerințele globale privind cernelurile pentru suprafețe care nu intră în contact cu alimentele. Iar acum, cu recenta certificare INGEDE, credem că aceste cerneluri sunt ideale pentru tipografii și proprietarii de branduri care doresc să maximizeze utilizarea resurselor regenerabile și să reducă deșeurile din produsele lor finale”.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide