Marabu lansează prima cerneală tampografică pe bază de apă de pe piață

Marabu, producător german de cerneluri pentru serigrafie, tipar digital și tampografie, a lansat prima gamă de cerneluri tampografice pe bază de apă destinate unei industrii dominate până acum de soluții pe bază de solvenți.

Maqua® Pad MAP se adresează acelor furnizori de servicii de imprimare care doresc să utilizeze cerneluri mai ecologice sau alternative inodore. Noua gamă a fost special formulată pentru aplicațiile sensibile care necesită îndeplinirea unor standarde stricte, așa cum este cazul în industria producătoare de jucării unde trebuie să se respecte criteriile Directivei 2009/48/EC (DIN EN 71/3).

Dr. Wolfgang Nowotny, manager tehnic de proiect pe segmentul aplicațiilor sensibile, a oferit mai multe informații: „Odată cu Maqua® Pad MAP am creat cu succes gama inovatoare de cerneluri care pot fi utilizate pentru diverse aplicații ce implică produse sensibile. Cernelurile tampografice pe bază de apă pot fi, de exemplu, utilizate pentru imprimarea produselor destinate copiilor și bebelușilor. Un alt beneficiu pe care îl oferă Maqua® Pad MAP este mirosul foarte puțin perceptibil”.

Cernelurile au un conținut foarte scăzut de solvent (sub 10%) și de compuși organici volatili, precum și de hidrocarburi aromatice policiclice, din formulă lipsind substanțele chimice BPA/BPS. Seria Maqua® Pad MAP poate fi folosită într-o gamă diversă de aplicații, fiind potrivită pentru personalizarea obiectelor din lemn nefinisat, ABS, PVC, PC, PP pre-tratat dar și pentru imprimarea pe substraturi lăcuite. Noile cerneluri Marabu pot fi utilizate ca atare sau pot fi diluate cu Retarder WV1 atunci când este necesar. Proprietățile și vâscozitatea lor nu este afectată odată cu trecerea timpului. Gama Maqua Pad MAP este disponibilă în variantă satin-gloss și în culori opace.

În prezent, echipa Marabu derulează teste promițătoare pe toate tipurile de materiale textile pentru a verifica aplicabilitatea noii soluții.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide