Gratuit

COMPANIA NATIONALA A IMPRIMERIILOR CORESI SA

Descriere companie:

Despre noi:
C.N.I. CORESI S.A. este o companie cu capital integral de stat, ce aparține Ministerului Culturii. Având sediul în Casa Presei Libere, noi am pus bazele industriei poligrafice din România prin oamenii care au însuflețit acest loc, au muncit, au creat, au scris, au trăit.

Aici au crescut şi au învăţat aproape toţi specialiștii din industria tiparului românesc. Cu o experiență atât de vastă în domeniul poligrafic, C.N.I. CORESI S.A. continuă tradiția tipăririi şi realizării produselor poligrafice la un nivel calitativ de top, demn de experiența şi seriozitatea lucrătorilor formaţi aici. Calitatea produselor noastre se ridică la exigența ultimelor standarde de calitate internațională.

Avem o dotare complexă, cu aparatură adaptată cerințelor din piaţa tiparului, ceea ce ne permite să rămânem pe primele locuri în privința calității produselor poligrafice de orice fel. Realizăm orice volum de lucrări în timp util.

Istorie:
Casa Presei Libere a fost construită în intervalul 1952-1956. Fostul Combinat Poligrafic „Casa Scânteii” s-a transformat, după 1989, în Regia Autonomă a Imprimeriilor „Coresi”. La rândul său, regia s-a transformat, în februarie 1999, în Compania Națională a Imprimeriilor Coresi, în baza Ordonanței de urgenţă a Guvernului nr. 30 / 1997 privind reorganizarea regiilor autonome, aprobată prin Legea nr. 207 / 1997.

Clădirea a fost numită inițial Combinatul Poligrafic Casa Scânteii „I. V. Stalin”, apoi Casa Scânteii. După Revoluția din 1989, numele acestei clădiri a devenit Casa Presei Libere.

Fundația Casei Presei are o arie de 280 x 260 metri. Proiectantul Horia Maicu (numele original a fost Harry Goldstein) s-a inspirat după modelul Universității Lomonosov din Moscova. O altă clădire care a avut aceeași sursă de inspirație este Palatul Culturii și Științei din Varșovia. Horia Maicu a participat, între altele, la crearea arhitecturii Sălii Palatului și a Teatrului Național din București. Șeful de proiect a fost Panaite Mazilu, membru fondator al Academiei de Științe Tehnice din România și membru de onoare al Academiei Române (din 1993).

Unele lucrări de specialitate susțin că cele patru turnuri care fixează limitele exterioare ale ansamblului Casa Presei sunt de inspirație bisericească și sunt preluate, după cum susținea arhitectul Mihai Papae într-un articol din revista „Flacăra”, în anii ’50, din arhitectura mănăstirilor Sucevița și a Dragomirna (conform ro.wikipedia.org). O altă deosebire față de sursa de inspirație sovietică este faptul că la clădirea din București, orizontala este de cinci ori mai mare decât verticala, în timp ce la cea din Moscova, ea este doar de 2,5 ori mai mare. Acest lucru înseamnă că la Casa Presei raportul orizontală-verticală este de două ori mai mare, în favoarea orizontalei. Este o diferență cu un efect considerabil, nu numai vizual, ci și psihologic, conform Wikipedia.

Înălțimea maximă a clădirii este de 91,6 metri (fără antena de televiziune, care are 12,4 metri).

Între 1952 și 1956, Casa Scânteii a fost reprezentată pe bancnota de 100 lei.

 

PRODUSE TIPOGRAFICE:

— Afișe — dimensiuni de la 25 x 35 până la 70 x 100 cm.
— Agende personalizate.
— Pliante, flyere, foi cu antet.
— Reviste.
— Broșuri, cataloage.
— Imprimate tipizate.
— Pliante, calendare, agende.
— Cărți broșate / cusute cu ață și broșate / legate.
— Executăm tipar pe hârtie / carton DC 90-300 g/mp.
— Hârtie volumetrică 60-80 g/mp.
— Hârtie / carton offset 60-300 g/mp.
— Hârtie de ziar 45 g/mp.

Avem o dotare complexă, cu aparatură adaptată cerințelor din piaţa tiparului, ceea ce ne permite să rămânem pe primele locuri în privința calității produselor poligrafice de orice fel. Realizăm orice volum de lucrări în timp util.

SERVICII:
— Realizare forme de tipar pe offset CTP.
— Editare, tipărire.
— Legătorie de artă în piele şi înlocuitori: cărţi, casete, mape.
— Tipar 70 x 100 cm.
— Închiriere birouri, spaţii industriale şi de depozitare.

MEDIA:
Compania Națională a Imprimeriilor CORESI S.A. a încheiat recent un acord de colaborare cu Editura Didactică și Pedagogică S.A. în vederea promovării reciproce în domeniile tipografic și editorial.

Partenerii sunt interesați de creșterea vizibilității acțiunilor comune în cadrul evenimentelor educaționale, culturale, editoriale, academice etc. Toate cărțile EDP tipărite la CORESI vor purta mențiunea Tipărit la CNI CORESI S.A.

Cele două entități de stat se vor prezenta ca partenere în cadrul oricăror comunicări media (audio, scrise și online), precum și la diverse evenimente (târguri de carte sau dezbateri).

Sigla Companiei:
Vizualizari:
Date Fiscale:
N.Reg.Com.: J40/2745/1999
CUI: 11648971
Adresă: Piaţa Presei Libere nr. 1, Bucureşti, sector 1, cod 013701
Categorie:
Articole despre această companie
Această companie încă nu are articole.

Recenziile/ review-urile joacă un rol important în modul în care utilizatorii isi aleg compania furnizoare astfel incat orice recenzie va fi publicata/ aprobata numai daca este pentru un furnizor care a achitat tariful de Companie Premium

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide