Mesele de tăiere automată CB08II de la Adline Solutions eficientizează producția de confecții din România

O mare parte a producătorilor de articole textile încă preferă tăierea manuală în detrimentul celei automate, însă problemele de acuratețe provoacă multe costuri inutile și risipă de materiale, mai ales în cazul volumelor mari unde eficiența producției are de suferit. Adline Solutions, important distribuitor de echipamente pentru producția publicitară și industria textilă, oferă pieței românești soluții personalizate prin portofoliul său de mese de tăiere automată – un echipament ce devine esențial în industria textilă deoarece garantează precizie, eficiență, înlocuirea parțială a forței de muncă și multifuncționalitate.

Mesele de tăiere automată ajută la eficientizarea fluxului de lucru prin eliminarea articolelor cu defecte cauzate de lipsa de precizie a tăierii manuale, dar și de procedurile de inspecție și corectare care sunt supuse erorilor umane – acestea cresc costurile de producție, iar în timp pot face diferența între falimentul sau succesul întreprinderilor mici și mijlocii. Mesele automate fac diferența între produsele de calitate și un volum mare de rebuturi, reducând totodată și numărul angajaților necesari procesului de producție. Risipa de material este un aspect la fel de important – mesele de tăiere automată din portofoliul Adline Solutions încorporează un computer intuitiv și ușor de operat al cărui software include funcția de economisire a materialului, conducând la procese de producție bazate pe principiul „eroare zero”.

O scurtă trecere în revistă a transformărilor camerelor de tăiere ale fabricilor de confecții din România de-a lungul timpului arată că, odată cu creșterea producției în masă, începuturile automatizării au însemnat introducerea frezelor de matriță care au îmbunătățit atât eficiența cât și calitatea de tăiere. În anii 1940-1950 au apărut mașinile controlate numeric (NC) care au făcut posibilă tăierea continuă, obținându-se astfel o flexibilitate sporită în producție. Însă utilizarea eficientă a materialului a fost definitiv îmbunătățită odată cu apariția mașinilor cu comandă numerică (CNC), care folosesc tehnologia digitală sub forma programelor de proiectare/fabricare asistată de un calculator (CAD/CAM). Însăși istoria mijloacelor de tăiere din industria textilă demonstrează că automatizarea producției confecțiilor îmbunătățește calitatea produselor, reducând intervențiile umane și prevenind astfel diverse greșeli de fabricație. Diferențele uriașe în producție sunt făcute prin procese propriu-zise precum manipularea mecanizată a țesăturilor, folosirea tehnicilor computerizate și a mașinilor automate de tăiat – toate ajutând la crearea de tranziții automate și ușoare între pașii de prelucrare.

Portofoliul Adline Solutions își propune să ușureze tranziția către digital prin diferite tehnologii de tăiere precum mașini CNC, echipamente cu laser, jet de apă, plasmă sau chiar ultrasunete – unele soluții (frezele de cuțit) fiind potrivite inclusiv pentru tăierea în mai multe straturi a materialelor textile grele, tehnologie adoptată tot mai des de către marii producători de articole textile. Mesele de tăiere automată vin echipate cu capete de tăiat cu mai multe unelte (cuțite, unelte cu crestături, perforatoare și marcaje) pentru a veni în întâmpinarea diverselor cerințe ale industriei. Pentru tăierea cu un singur strat, clienții Adline Solutions preferă mașinile de tăiat cu laser deoarece această metodă de tăiere creează margini anti-fragilizare/despicare pe fibrele artificiale precum poliesterul și nailonul. Automatizarea proceselor de tăiere folosind laserul permite diferite efecte de tratament (tăiere și marcare) realizate prin controlarea intensității laserului. Totuși, alegerea unei metode de tăiere ar trebui făcută luând în considerare proprietățile materialelor și complexitatea contururilor tipice de tăiat, de aceea vă invităm să îi contactați pe specialiștii Adline pentru analize și recomandări personalizate.

Una dintre seriile de echipamente pentru tăiere preferate de clienții Adline Solutions este CB08II, o gamă de cuttere digitale care pune la dispoziție trei modele: CB08II-3520 (cu o suprafață de lucru de 3500x2000x50 mm), CB08II-3121-PM (3100×2100 mm) și CB08II-3032-PM (3000×3200 mm). Echipamentele au încorporate șase axe controlate cu motor CNC, care asigură o înaltă precizie la viteze mari, iar structura modulară a capului permite schimbarea ușoară a instrumentelor de tăiere în funcție de necesități. Cele trei cuttere digitale au integrat și câte un controler DSP ce reduce rata de eroare și de întreținere, în timp ce sistemul vacuum cu secțiuni divizate contribuie la fixarea perfectă a materialelor și la controlarea precisă a zonelor de tăiere. Toate cele trei modele ating viteze de tăiere de până la 1 200 mm/s (în funcție de tipul materialului), viteze de mișcare de până la 1 500 mm/s, cu o adâncime de tăiere de maxim 50 mm (diametru minim de tăiere de 3 mm). Acestea pot varia în funcție de materialele prelucrate, care sunt diverse și răspund atât cerințelor industriei textile cât și industriei publicitare – cele trei modele sunt compatibile cu materiale precum carton ondulat, plastic, foam, textile inclusiv kevlar, cauciuc, materiale compozite, EVA foam, forex, alucobond, piele sau țesături dure și fibră de carbon etc.

Printre caracteristicile tehnice remarcabile ale acestei serii amintim camera video pentru citirea marcajelor de autopoziționare și autoajustare grafică pentru decuparea pe contur, cititorul de planeitate a mesei pentru obținerea rezultatelor optime chiar și pe materialele foarte subțiri și sistemul automat de alimentare cu rolă (cu valț pentru prindere materiale și întindere perfectă pe masă și cu fixarea materialului cu vacuum) – complementar sistemului automat de alimentare cu plăci (prindere cu ventuze și masă cu conveyor). Echipamentele au în configurația standard câte două capete de lucru multifuncționale cu schimbare de module – cuțit oscilant, cuțit V Cut, motor freză, rolă biguire, sistem de poziționare cu laser și cameră, instrument de desenare. La fel de important, software-ul de operare este compatibil cu majoritatea programelor de grafică (ArtiosCAD, Engview, AutoCAD, Coreldraw, Illustrator etc.), permițând optimizare nesting (încadrare în pagină), simulare de contur sau autopoziționarea graficii pe material.

Seria CB08II este ideală pentru prelucrarea și decuparea diferitelor materiale textile/dure în serii medii și mari, fiind proiectată special pentru specificul industriei textile dar și pentru industriile de imprimare, ambalare, tipărire, publicitate și arhitectură. Adline Solutions vă invită să beneficiați de cele mai noi soluții de tăiere automată pentru eficientizarea producției în fabricile și atelierele de confecții din țară pentru a fi mereu cu un pas înaintea competiției.

Mai multe detalii puteți vedea pe adlinesolutions.ro

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide