Schmedt – universul artei legătoriei de carte

De mai bine de 100 de ani, Schmedt este partenerul de încredere al tipografilor și legătorilor de carte. Compania cu sediul în Hamburg-Germania proiectează și produce mașini pentru legătoria de carte și comercializează de asemenea și consumabilele aferente pentru etapa post-press. Schmedt a participat în februarie în calitate de expozant la Hunkeler Innovationdays de la Lucerna, unde împreună cu partenerul GP² Technologies a prezentat mașina de produs coperți PräziCase Pro, mașina de tăiat coperți imprimate/laminate PräziSheet, utilajul de broșat PräLeg și mașina de presat PräForm. Vizitatorii au putut asista la întregul proces de legare de carte, de la producția coperților tari de diferite formate până la produsul finit obținut prin îmbinarea acelor coperți cu blocurile de carte gata tipărite

Reporter AFP: Când a fost înființată compania Schmedt și căror clienți li se adresează echipamentele expuse?

Markus Menzel, Director Vânzări, Schmedt GmbH & Co. KG: Schmedt este o companie germană cu sediul actual la Hamburg care a fost înființată cu 100 de ani în urmă, iar principalul obiect de activitate este producția de mașini care sunt utilizate în legătoriile de carte. Activitatea secundară este comercializarea de adezivi și alte consumabile necesare pentru această etapă.

Markus Menzel, Director Vânzări, Schmedt GmbH & Co. KG
Markus Menzel, Director Vânzări, Schmedt GmbH & Co. KG

 

AFP: Ce fel de tiraje pot prelucra aceste mașini?

M.M.: Astăzi cele mai multe cărți sunt imprimate digital și necesită finisare rapidă și personalizată. Acest trend al imprimării la cerere joacă un rol cheie în producția de albume foto și cărți, în special în privința tirajelor scurte și a produselor unicat. În același timp, finisarea acestor cărți prin adăugarea unei coperți tari a devenit o procedură standard. În cazul tirajelor scurte și al cărților unicat este esențială existența unui echipament cu timp foarte scurt de setare. Tocmai de aceea echipamentele noastre reprezintă soluția perfectă pentru legătoriile de carte care trebuie să producă până la 300 de unități pe oră, cu formate diferite.

Mașinile noastre sunt concepute pentru a fi utilizate atât separat cât și în linie. Însă randamentul maxim este atins prin utilizarea liniei complete. În plus, mașinile noastre nu le ridică probleme operatorilor pentru că sunt ușor de utilizat și întreținut. Pentru a obține cele mai bune rezultate le punem la dispoziție clienților și consumabilele aferente legătoriei de carte. Clienții care achiziționează echipamentele noastre vor beneficia de instalare în unitatea de producție și de training oferit de tehnicienii Schmedt. Pe lângă aceste servicii vor beneficia opțional și de asistență la distanță pentru aspecte legate de întreținerea mașinii.

AFP: Ce operațiuni pot fi realizate cu mașinile pe care le prezentați în cadrul standului?

M.M.: Împreună cu partenerii noștri de la GP² Technologies am adus la Hunkeler Innovationdays 4 mașini pentru producția post-imprimare a cărților:

Schmedt PräLeg și PräForm
Schmedt PräLeg și PräForm

 

PräziCase Pro este o mașină semiautomată de produs coperți cu lungimea de 170-400 mm, lățimea de 219-711 mm fără colțuri tăiate și 229-660 mm cu acele colțuri tăiate. Coperțile sunt produse din carton cu o grosime de 1,5 mm până la 3,5 mm. Lățimea cotorului coperții poate fi între 6,4 și 82 mm, iar viteza de producție a mașinii este de aproximativ 300 de unități pe oră. Toate dimensiunile sunt măsurate cu ajutorul unor senzori și presetate în mod automat. 

PräziSheet C1 este o mașină automată de tăiat coperți imprimate sau laminate, care trebuie să conțină și semnele pentru decupare. Acestea sunt înregistrate de senzori, după care o serie de ventuze plasează coperta în poziția corectă pentru tăiere. Mașina poate lucra atât independent cât și ca unitate componentă a sistemului de produs coperți, iar viteza de prelucrare este de aproximativ 240 de unități pe oră.

PräLeg este o mașină de broșat pentru cărți cu lungimea de 80-340 mm și lățimea de 110-450 mm. Controlul și setarea mașinii se realizează prin intermediul ecranului tactil. Utilajul se poate utiliza și la broșarea cărților ce au coperta moale. Unitatea integrată de alimentare cu apă ajută la menținerea vâscozității adezivului. Acest adeziv este preluat din rezervoarele integrate, de o serie de pompe și transferat în unitățile de aplicare. Rolele sunt curățate de pompele cu apă în bazinele de curățare aflate sub ambele unități de aplicare a adezivului. Opțional este disponibil și un sistem de citire a marcajelor, care asigură potrivirea adecvată a coperții cu blocul de carte. Viteza de producție a mașinii de broșat este de aproximativ 300 de unități pe oră.

PräForm este o mașină de presat pentru cărți cu lungimea cuprinsă între 100 și 520 mm, lățimea de 120-450 mm și grosimea de 6,5 până la 100 mm. Viteza în cazul mașinii manuale este de aproximativ 150 de unități pe oră, iar în cazul mașinii semi-automate este de aproximativ 300 de unități pe oră. 

AFP: Vă mulțumim pentru timpul acordat.

www.schmedt.de

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide