Uniunea Europeană este preocupată de inteligența artificială (AI)

În luna ianuarie a fost lansat proiectul AI4EU, o platformă deschisă ce are ca obiectiv oferirea de servicii și suport potențialilor utilizatori de sisteme dotate cu inteligență artificială, pentru a-i sprijini în testarea și integrarea acestor soluții în procesele, produsele și serviciile lor.

Proiectul va fi finanțat de Uniunea Europeană cu 20 de milioane de euro în următorii 3 ani și va fi coordonat de compania Thales din Franța – o multinațională care proiectează și fabrică sisteme electrice pentru domeniile aerospațial, de apărare, transport și securitate. AI4EU reunește 79 de institute de cercetare, întreprinderi mici și mijlocii, precum și mari companii din 21 de țări.

Iată ce au afirmat Andrus Ansip, vicepreședintele comisiei pentru piața unică digitală și Mariya Gabriel, comisarul pentru economie și societate digitală, într-o declarație comună:
„Europa poate beneficia pe deplin de avantajele oferite de inteligența artificială doar dacă această tehnologie poate fi utilizată cu ușurință de către toți. Proiectul AI4EU va contribui la integrarea inteligenței artificiale în cadrul micilor companii, firmelor non-tech precum și în administrațiile publice din Europa.”

Comisia intenționează să-și majoreze investițiile în proiectele de cercetare și dezvoltare ce au ca subiect inteligența artificială cu 1,5 miliarde de euro până în 2020, prin programul Horizon 2020.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide