A fost creată prima etichetă adezivă cu senzori bluetooth fără baterie

Wiliot a prezentat la începutul acestui an prima etichetă adezivă din lume cu senzori bluetooth fără baterie. Wiliot este compania soră a Wilocity, care dezvoltă cipuri wireless de 60 GHz şi 7 GB ce permit accesarea internetului la viteze mai mari. Noua firmă are o echipă de cercetare și dezvoltare cu sediul în Israel și un sediu de dezvoltare a afacerilor în San Diego, California

Prezentat în cadrul expoziției NRF de la New York, care s-a desfășurat între 13 și 15 ianuarie, produsul inovator încorporează un procesor ARM alimentat exclusiv prin captarea energiei de la frecvențele radio ambientale. Acest lucru înseamnă că un cip lipit pe o antenă simplă, tipărită pe plastic sau pe hârtie poate autentifica un produs care se află în proximitate prin transmiterea unui număr de serie criptat împreună cu date privind greutatea și temperatura acestuia, totul fiind posibil datorită unui dispozitiv cu dimensiunea unui timbru poștal. Prin eliminarea majorității componentelor asociate tehnologiei bluetooth tradiționale, aceste etichete ar urma să scadă considerabil costurile de vânzare și întreținere.

Noile etichete vor putea comunica cu orice dispozitiv activat de undele radio cu frecvență redusă, cum ar fi smartphone-urile. Acestea pot fi aplicate încă din timpul fazei de producție a bunurilor de consum, permițând ulterior urmărirea în timp real a traseelor parcurse de produsele respective către depozite, magazine și în cele din urmă către consumatorii finali. Practic acționează ca un dispozitiv de recepție-transmisie ce poate depăși limitările în ceea ce privește furnizarea de informații care pot fi citite pe spatele ambalajelor sau pe etichetele obișnuite.

De asemenea, consumatorii vor putea comunica la domiciliu cu produsele lor pentru a primi instrucțiuni și mementouri despre cum și când să le utilizeze, iar ambalajele vor semnala o nouă comandă de achiziție atunci când produsele pe care le conțin s-au consumat. Până și articolele vestimentare cu etichete Wiliot vor putea comunica prin bluetooth cu mașinile de spălat pentru a vă asigura că articolele sunt spălate corespunzător.

“Credem că dispozitivele electronice de unică folosință bazate pe sisteme low-cost fără baterie stau la baza viitoarelor sisteme IoT”, a declarat Tal Tamir, CEO și co-fondator al Wiliot. “Asistăm la schimbarea modului în care produsele sunt fabricate, distribuite, utilizate și reciclate. Consumatorii pot interacționa acum cu produsele pe care le achiziționează. Datorită unor senzori care captează undele radio din jurul nostru, produsele pot comunica informații despre temperatura încăperii unde sunt depozitate, de exemplu. Fără a avea nevoie de baterii sau alte componente costisitoare, etichetele realizate de noi au o putere și o durată de viață nelimitate astfel încât pot fi aplicate pe o gamă variată de produse.”

După o primă rundă de teste reușite, Wiliot a obținut o finanțare suplimentară de 30 milioane dolari din partea Amazon Web Services, Samsung Venture Investment și Avery Dennison. Împreună cu Norwest Venture Partners, 83North Venture Capital, Grove Venture Partners, Qualcomm Ventures și M Ventures, aceste organizații au investit în total 50 de milioane dolari în dezvoltarea primei etichete adezive cu senzori bluetooth fără baterie.

Francisco Melo – vicepreședinte și director general al departamentului de sisteme RFID, Avery Dennison – a declarat: “Ideea celor de la Wiliot de a dezvolta acest sistem de recepție-transmisie fără baterie, care comunică diverse informații fără a necesita acțiuni specifice din partea consumatorilor, este extrem de relevantă pentru strategia Avery Dennison de implementare pe piață a etichetelor inteligente. Credem într-un viitor în care fiecare articol va avea o identitate digitală unică, de care vor beneficia atât consumatorii cât și brandurile. Vedem acest lucru ca o extindere a soluțiilor noastre RFID care permit consumatorilor să se conecteze cu produsele preferate prin intermediul mai multor dispozitive inteligente.”

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide