Adline Solutions recomandă imprimanta Flora UV LED C25H pentru producția ambalajelor din carton ondulat

Piața globală a ambalajelor din carton ondulat crește într-un ritm mai rapid decât se anticipa, contrazicând estimările de încetinire a consumului pe acest segment. Raportul companiei de cercetare de piață Smithers – „The Future of Corrugated Packaging to 2023” – arată că acest sector înregistrează o creștere anuală de aproximativ 3,7% și că va atinge valoarea de 300 de miliarde de dolari până în 2023, segmentul bunurilor electrice contribuind cel mai mult la această creștere. Adline Solutions, important distribuitor român de echipamente pentru producția publicitară și industria textilă, ne prezintă principalele trenduri care vor influența piața globală de packaging în anii următori.

Smithers estimează că economia globală va avea performanțe relativ bune în următorul deceniu, fiind susținută de evoluțiile economiilor emergente, mai ales în domeniul comerțului online. Comerțul electronic continuă să crească vertiginos, estimându-se o creștere anuală de aproximativ 20% a sectorului de vânzări online în Europa. Se estimează că vânzările de e-commerce la nivel mondial vor depăși 5,5 trilioane de dolari în 2023. Creșterea va avea un impact profund asupra industriei de ambalaje, în special asupra celei producătoare de carton ondulat, deoarece aceasta acoperă 80% din cererea sectorului de comerț electronic. Analiștii anticipează că lanțul logistic va deveni din ce în ce mai complex pentru a facilita livrarea directă și cât mai rapidă către consumator – ambalajele destinate comerțului electronic vor fi manipulate de cel puțin 20 de ori în timpul distribuției standard, ceea ce va declanșa o nouă cerere pentru ambalaje secundare rentabile din carton ondulat. În plus, cererile proprietarilor de branduri sunt mai mari – aceștia doresc ca ambalajul secundar să „livreze” imaginea companiei și în casele consumatorilor finali, nu doar în punctele de retail. Acest lucru sporește necesitatea ca furnizorii și convertorii să producă grafică de înaltă calitate chiar pe ambalajele de expediere. Creșterea pieței globale a ambalajelor din carton ondulat va fi susținută și de interesul tot mai mare pentru ambalaje sustenabile din hârtie, ceea ce va declanșa o creștere a cererii și pe sectorul ambalajelor flexibile, mai ușoare și portabile. Mai mult, tehnologia de producție a ambalajelor va fi nevoită să se adapteze constant transformărilor pieței globale centrate pe comportamentul online al consumatorilor.

Adline Solutions susține potențialul uriaș al industriei românești a ambalajelor din carton ondulat propunând producătorilor noua imprimantă Flora UV LED C25H, un echipament versatil în 5 culori (CMYK+W, maxim 16 capete de imprimare cu picătură variabilă de 6-18 picolitri) special dotat pentru imprimarea cartonului ondulat. Modelul încorporează un sistem dinamic de uscare cu lămpi LED UV, oferă imagini grafice remarcabile la rezoluții de până la 726 x 1440 dpi, la o viteză de imprimare maximă de 617 mp/h în modul Express (un pas). Competitivitatea necesară pieței în continuă evoluție este asigurată de cele 4 niveluri de printare greyscale ale echipamentului și de compatibilitatea cu cerneluri UV și cerneluri pe bază de pigmenți. Flora UV LED C25H oferă totodată și posibilitatea imprimării multistratificate (3 straturi), inclusiv imprimarea cu cerneală albă și lacuri în modurile C-W-C și W-C-V. Echipamentul permite atât alimentarea automată cu materiale rigide (dimensiuni maxime de 2500 x 1350 mm) cât și manuală (2500 x 2500 mm) – în plus, alimentarea poate fi realizată pe două linii simultan. Imprimanta include și un sistem de alimentare automată cu plăci (lățime maximă 2500 mm, capacitate 950 mm) și cu materiale în rolă (2500 mm lățime, 40 cm diametru rolă) – grosimea maximă a materialelor compatibile fiind de 50 mm.

Comerțul online a dat naștere printre altele și sistemului „Fit-to-Product” (FtP) sau Box-on-Demand, determinat mai ales de nevoile marilor retaileri precum Amazon. Această tehnologie permite producția de ambalaje secundare personalizate pe baza dimensiunilor exacte ale produsului de ambalat, inclusiv a formelor neregulate. Acest nou sistem de producție elimină necesitatea depozitării stocurilor de cutii cu dimensiuni standard și a volumelor mari de materiale de umplutură, însemnând deci și eliminarea risipei de materiale. Smithers estimează că pe măsură ce platformele FtP vor câștiga popularitate, va exista o cerere tot mai mare de cartoane vândute sub formă de fanfold, precum și de echipamente de finisare compatibile cu acestea. Echipamentul Flora UV LED C25H vine în întâmpinarea acestui trend prin capacitatea de imprimare pe mai multe linii – astfel, o singură imprimantă va putea realiza două linii de produse cu specificații diferite în mod simultan și fără interferențe. Modelul oferă totodată și un plus de precizie prin unitatea cu jet de cerneală, ușor de utilizat, care nu necesită calibrare pentru poziționarea repetată, fiind în același timp sigură și fiabilă datorită detectării electronice. Procesul de imprimare va fi mai sigur ca oricând și grație duzelor care pot fi reglate cu precizie prin capul micrometrului. Printre funcționalitățile cheie amintim și banda transportoare cu vacuum, care garantează că substraturile de imprimat subțiri rămân plate și ferme în timpul imprimării.

Echipamentul include trei role de alimentare flexibile și reglabile pentru a facilita stabilitatea alimentării fără deteriorarea materialului, dar și un sistem pentru eliminarea electricității statice de pe suprafața substratului, contribuind astfel la acuratețea și calitatea imaginii finale. La fel de important din acest punct de vedere este și sistemul automat de curățare a duzelor, fără contact. Soluțiile software RIP compatibile cu imprimanta UV LED C25H – Photoprint server sau opțional Onyx/Caldera – sunt vitale pentru dinamizarea procesului de imprimare, asigurând capacitatea de a schimba rapid sarcinile de producție. Clienții Adline pot opta și pentru încorporarea carului de aranjare a capetelor de imprimare pe 4 rânduri, a sistemului de protecție anti-lovire care va opri carul de printare atunci când capetele se vor situa mai jos decât materialul sau a sistemului automat de citire a grosimii materialului. Imprimanta respectă standardele ISO9001, CE, FCC, UL și RoHS.

Popularitatea în creștere a cartonului ondulat este susținută și de trendul sustenabilității, care devine un subiect tot mai important în întregul lanț valoric – cartonul ondulat este ușor de reciclat iar industria celulozei și-a perfecționat deja procesele în această privință. Un alt aspect important din perspectiva sustenabilității este și reducerea greutății ambalajelor din carton ondulat – o direcție care a avut un succes deosebit în Europa de Vest unde, comparativ cu SUA, greutatea cutiilor s-a redus în prezent cu aproximativ 20%. Importanța acestei reduceri sau a redimensionării cartonului vine ca răspuns la cererea consumatorilor pentru ambalaje mai eficiente. Adline Solutions recunoaște rolul ambalajului în consolidarea loialității de brand și în crearea unei experiențe de cumpărare memorabile, pe care consumatorii vor dori să o împărtășească prin intermediul rețelelor sociale – o formă de marketing în sine care atrage milioane de noi clienți zilnic. Imprimanta versatilă Flora UV LED C25H transformă în realitate potențialul furnizorilor de servicii de imprimare și al producătorilor de ambalaje. Compania colaborează cu numeroși specialiști în domeniul finanțării guvernamentale/europene, astfel că poate facilita, la cerere, achiziționarea acestui echipament valoros.

Adline Solutions începe noul an în forță, dorind să anticipeze nevoile pieței – în această primăvară va introduce pe piața românească cel mai scump echipament de print din sud-estul Europei, odată cu lansarea unui nou segment de echipamente industriale extrem de complexe. Mai multe informații vor fi disponibile în lunile următoare.

Relații la:
Tel.: 0749 214 777
E-mail: sales@adlinesolutions.ro

Mai multe detalii puteți vedea pe adlinesolutions.ro

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide