Cea de a 17-a ediție a galei Label Industry Global Awards și-a desemnat câștigătorii

GMG Color, Lenze SE și Avery Dennison Brazilia sunt doar câteva dintre numele premiate în cadrul celei de-a 17-a ediții a prestigioasei gale "Label Industry Global Awards", care a fost de această dată un eveniment transmis online pe data de 15 septembrie 2020. Premiile au recunoscut cele mai inovatoare, influente și populare produse și inițiative din industria internațională producătoare de ambalaje, promovate în ultimele 12 luni

Premiul pentru „Inovație în categoria companiilor cu până la 300 de angajați” a fost acordat companiei GMG Color pentru GMG ColorCard, un sistem de verificare digitală a culorilor care i-a impresionat pe membrii juriului prin capacitatea de economisire a timpului și a resurselor. Datorită acestui sistem proof-urile sunt corecte din prima, cu toleranțe delta foarte strânse. GMG ColorCard este un software bazat pe cloud ce a fost dezvoltat pentru a permite crearea și imprimarea rapidă a unor carduri color care pot fi utilizate ca referințe vizuale. Până în prezent, procesul de creare a eșantioanelor de culoare utilizate la testarea compatibilității culorilor cernelii cu nuanțele personalizate ale diferitelor mărci comerciale a fost realizat prin intermediul unor procese convenționale manuale, depășite. Tehnologia GMG utilizează un proces digital care produce eșantioane în doar trei minute, afișând nuanța și structura hârtiei și anticipând totodată creșterea valorii tonale pe baza parametrilor definiți ai procesului de imprimare. De asemenea, poate simula modul în care vor fi imprimate halftone-urile, spre deosebire de metodele analogice convenționale. GMG ColorCard a primit și prestigiosul premiu InterTech Technology Award 2020, acordat de Printing United Alliance tehnologiilor prognozate a avea un impact major asupra comunicării vizuale și domeniilor conexe.

Premiul pentru „Inovație în categoria companiilor cu peste 300 de angajați” a fost acordat companiilor Lenze SE și Paper Converting Machine Company. Lenze SE a fost premiată pentru o inovație considerată de membrii juriului ca reprezentând o anticipare a viitorului, având un important potențial de a transforma modul în care sunt proiectate și întreținute echipamentele. Smart Condition Monitoring oferă informații extinse despre starea mașinilor, fără a fi nevoie de instalarea unor senzori suplimentari. Acest proces necesită o înțelegere aprofundată a echipamentelor. Un algoritm de învățare automată memorează starea normală a sistemului de imprimare pe baza datelor măsurate – de exemplu viteza motorului, consumul de curent etc. – valorile analizate ulterior fiind comparate cu informațiile memorate pentru a detecta eventuale abateri.

Paper Converting Machine Company a fost recunoscută pentru tehnologia sa Meridian Elite de curățare cu laser a rolelor anilox. Tehnologia patentată stochează în cloud o bază de date care conține informații despre ciclurile de curățare a fiecărei role anilox din inventarul unei tipografii. Aceste date pot fi accesate de pe orice smartphone, tabletă sau computer, de oriunde din lume. Tehnologia Meridian Elite a primit și premiul FTA Technical Innovation Award 2020, fiind singura câștigătoare la categoria „Prepress – Pressroom”.

Premiul pentru „Mediu și sustenabilitate” a fost câștigat de către Avery Dennison Brazilia pentru implementarea unui program circular care face posibilă conectarea între convertori, proprietari de branduri, agenți de reciclare și alți actori importanți ai industriei, cu scopul direcționării deșeurilor – care ar fi fost altfel aruncate în gropi de gunoi – către producția de hârtie din celuloză și prosoape de hârtie. Această inițiativă a fost considerată de către juriu drept un model pentru dezvoltarea viitoare a industriei.

Premiul „Rising Star” – sponsorizat de Label Academy și Avery Dennison – a mers către Elizabeth Yerecic. Încă din 2017, când s-a alăturat companiei Yerecic Label, Elizabeth a devenit un factor important în procesul de evoluție a companiei. Aceasta conduce departamentul responsabil cu dezvoltarea produselor Yerecic, care a lansat cu succes linia de etichete ecologice SustainLabel!®. Pasionată de ecologie, Elizabeth a făcut lobby pentru ca Yerecic Label să se alăture Asociației Internaționale a Reciclatorilor de Materiale Plastice (Association of Plastics Recyclers), devenind rapid un membru activ.

Premiul final, prestigiosul „R. Stanton Avery Global Achievement” – sponsorizat de Avery Dennison – i-a fost acordat lui Federico D’Annunzio, Senior Innovation Advisor în cadrul companiei Bobst Group, pentru impactul pozitiv avut la nivel internațional asupra dezvoltării industriei producătoare de etichete. D’Annunzio și-a petrecut întreaga carieră în această industrie și este un lider în ceea ce privește digitalizarea proceselor convenționale de imprimare a etichetelor pentru îmbunătățirea productivității și reducerea timpilor de setare.

Federico D’Annunzio, Senior Innovation Advisor, Bobst Group
Federico D’Annunzio, Senior Innovation Advisor, Bobst Group

 

Mike Fairley, președintele juriului, a declarat la finalul evenimentului: „În numele juriului aș dori să-i felicit pe toți finaliștii și câștigătorii Label Industry Global Awards din acest an. Geniul deosebit în materie de inovație, conducere și sustenabilitate, precum și dedicarea lor pentru îmbunătățirea afacerilor reprezintă o inspirație pentru industria de imprimare a etichetelor și ambalajelor. Anul acesta, mai mult decât oricând, este important ca realizările și contribuțiile lor la evoluția industriei noastre să fie recunoscute, mai ales în absența unei ceremonii de premiere live, pe măsură ce traversăm aceste vremuri fără precedent dominate de pandemia Covid-19”.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide