Competiția aprigă din industria producătoare de etichete

În timp ce producătorii de etichete se „luptă” pentru atenția consumatorului în orice magazin, agențiile guvernamentale din întreaga lume solicită imprimarea obligatorie a anumitor date pe etichete și ambalaje. Sistemele de localizare precum codurile de bare sunt deseori printate pe aceste produse și trebuie să îndeplinească standarde de calitate riguroase.

Se preconizează că sectorul printului de date variabile va atinge o valoare de piață de 7 miliarde de dolari până în 2024, cu o rată de creștere de 7%, bunurile de consum precum articolele de cosmetică, medicația vândută fără rețetă și produsele de curățare fiind cele care vor determina dezvoltarea acestui sector.

Cererea tot mai mare pentru produse care trebuie inscripționate cu aceste coduri de bare face ca producția în volume mari a etichetelor pe sisteme flexo sau offset să fie mai puțin eficientă din punct de vedere al costurilor.

Potrivit raportului Smithers Pira, „The Future of Digital Print for Packaging to 2022″ (Viitorul tiparului digital în industria ambalajelor până în 2022), piața va crește cu până la 13% anual. Furnizorii de servicii de tipar digital și producătorii de cerneluri trebuie să creeze în continuare produse inovatoare pentru a întâmpina nevoile clienților.

Nu există un material anume care să domine industria producătoare de etichete. Majoritatea ar putea fi cuprinse în categoria „plastic”- polietilenă (PE), polipropilenă (inclusiv OPP și BOPP netratate) și PVC. Alte substraturi includ hârtiile semi-gloss sau high-gloss.

Cernelurile pe bază de solvenți aderă cel mai bine la materialele plastice, hârtiile high-gloss, folii și filme, cernelurile pe bază de apă fiind mult mai potrivite pentru suprafețele poroase. Însă cerneala care își menține poziția de lider în sectorul tiparului de etichete este cerneala UV, deoarece se usucă rapid și este durabilă.

 

Etichetele folosite pentru produsele alimentare sau farmaceutice au nevoie de cerneluri cu nivel redus de migrare. Cerneala cu fascicul de electroni nu are nevoie de fotoinițiatori pentru uscare, ceea ce o transformă în consumabilul preferat pentru imprimarea ambalajelor utilizate în industria alimentară și cea farmaceutică.

Viteza și calitatea tiparului inkjet, alături de marea varietate de cerneluri disponibile, oferă oportunități nelimitate în ceea ce privește producția de etichete care vor atrage atenția consumatorilor. Dincolo de grafica menită să atragă privirile, tiparul digital pare să fie în momentul de față cea mai bună opțiune pentru inscripționarea unor date variabile precum codurile de bare.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide