Digimarc și MCC lansează soluția de etichetare cu watermark digital

Furnizorul global de soluții de etichetare premium, Multi-Color Corporation (MCC), și-a unit forțele cu producătorul de software și tehnologie de identificare automatizată, Digimarc, în cadrul unei inițiative ce își propune serializarea ambalajelor cu ajutorul codului de bare Digimarc, contribuind astfel la siguranța și trasabilitatea produselor alimentare, dar și la facilitarea proceselor de sortare și reciclare a ambalajelor.

Un watermark digital este un cod aproape invizibil, de mărimea unui timbru poștal, plasat pe suprafața ambalajelor. Acesta este utilizat pentru îmbunătățirea trasabilității, care „este esențială brandurilor cu produse destinate consumatorilor și producătorilor de alimente pentru promovarea siguranței consumatorilor, atenuarea riscurilor și obținerea de informații în timp real despre materiile prime și despre localizarea produselor în ferme, depozite și centre de distribuție”, potrivit lui Matthew Thomas, Business Development Manager în cadrul companiei MCC. Experiența MCC în domeniul imprimării digitale și hibride asigură suportul de care Digimarc are nevoie pentru a transforma în realitate proiectul său de serializare a ambalajelor.

Digimarc este creatorul platformei cu același nume destinate identificării digitale. Această tehnologie are potențialul de a revoluționa metodele de procesare a ambalajelor în sistemele de gestionare a deșeurilor post-consum prin identificarea exactă și separarea acestora în fluxuri de sortare diferite. MCC lucrează deja împreună cu Orkla Foods – producător norvegian de produse alimentare – pentru piețele din Europa și India în vederea implementării soluției de identificare cu watermark digital oferită de Digimarc. Astfel companiile speră la îmbunătățirea proceselor de sortare a plasticului și la promovarea unei economii circulare.

Pavel Komurka, coordonator al departamentului de inovație și sustenabilitate din cadrul Orkla a precizat: „Prin procesul de filigranare digitală de la Digimarc putem schimba modul în care oamenii percep deșeurile. Să ne imaginăm că în loc să arunce la gunoi o sticlă goală, consumatorul își va folosi telefonul mobil pentru a o scana, moment în care îi vor fi prezentate noi opțiuni. Am putea să prezentăm idei și să oferim exemple – de la opțiuni de reutilizare la produse noi, create la sfârșitul unui flux de reciclare. Cu Digimarc putem explora o nouă lume interesantă de oportunități”.

Potrivit reprezentanților Digimarc, parteneriatul cu MCC oferă o modalitate tangibilă prin care se poate elimina o mare parte a deșeurilor care ajung în mediu.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide