Interviu cu Directorul de Marketing pentru Europa de la Mark Andy despre imprimarea offset si cea digitala a etichetelor

Desi echipamentele digitale pentru imprimarea etichetelor cuceresc piata intr-un ritm alert, tehnologiile conventionale de imprimare continua sa isi mentina importanta. Etiketten-Labels, un periodic german din sectorul industriei de productie a etichetelor, a facut demersurile necesare pentru a afla de la cateva companii care este status-quo-ul actual si in plus, la ce anume ne putem astepta pe viitor.

Iata doar cateva intrebari pe aceasta linie: Va continua imprimarea analoga conventionala – imprimarea ofset si flexografica – sa-si implineasca menirea in pofida tehnologiei de imprimare digitala si de imprimare hibrida? Care sunt avantajele si dezavantajele? Exista inca potential pentru rationalizare, astfel incat o companie sa ramana competitiva in sectorul de imprimare conventionala? Privind spre viitor, unde s-ar situa peste 10 ani tehnologia de imprimare conventionala si cum ar arata ambientul ei? Ce recomandari ar fi pentru companiile de imprimare?

Lena Chmielewska-Bontron, Director de Marketing pentru Europa in cadrul companiei americane Mark Andy, raspunde: „Imprimarea analogica, asa cum sunt imprimarea offset si cea flexografica, va continua sa fie o parte integranta a industriei noastre in viitorul previzibil. Din moment ce imprimarea flexografica este mai raspandita, aceasta va scadea mai lent decat imprimarea offset, deoarece este utilizata intr-o alta zona a pietei de printing cu tiraje si cerinte diferite. Cu toate acestea, vedem o tendinta puternica catre imprimarea hibrida (o combinatie dintre imprimarea flexografica analogica si imprimarea digitala), a carei viteza de dezvoltare depinde de regiune si de nevoile clientilor. Imprimarea hibrida ofera mai multe optiuni pentru producerea unei varietati mai mari de produse finale (etichete/ambalaje flexibile). Datorita designului si configuratiei sale modulare, echipamentul de imprimare hibrida poate fi intotdeauna livrat in functie de cerintele individuale ale clientilor.

Echipament de imprimare flexografică Seria Evolution E5 de la Mark Andy

Echipament de imprimare flexografică Seria Evolution E5 de la Mark Andy

Mai mult, echipamentul de imprimare hibrida sau de combinatie moderna este un exemplu perfect al modului in care tehnicile de imprimare pot fi rationalizate in mod optim. Este evident ca e mai bine ca unele comenzi sa fie produse pe o presa analogica, iar altele pe o presa digitala, pe cand noua generatie de echipamente hibride ofera un scenariu tip „ce este mai bun din ambele lumi”.

Aici, la Mark Andy, suntem increzatori ca va exista o cerere de echipamente de imprimare flexografica inca mult timp de acum inainte, insa acestea vor fi mai complexe la capitolul specificatii si mai solicitante ca posibilitati, iar numarul lor va scadea. Toate indiciile arata ca volumul de etichete solicitate anual va continua sa creasca – doar modul in care sunt produse se va schimba. Iar asta va depinde de o serie de factori, nu in ultimul rand de cel ambiental, la care trebuie sa se adapteze toti producatorii de tehnologie.

In final, pot afirma ca tipografiile ar trebui sa aiba discutii foarte intense cu utilizatorii finali de etichete inainte de orice fel de investitie si apoi sa aprecieze care tehnologie este cea mai potrivita pentru ei. Ar trebui facilitat foarte mult procesul de imprimare (fluxuri de lucru simple, software care sa ajute la controlul fiecarui tip de proces, o buna procedura de prepress etc.), ceea ce va contribui la un control imbunatatit asupra procesul de imprimare, insa de asemenea ar trebui gasita o nisa precum decorarea unica, finisarea etc.”

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide