Esko lansează un nou sistem inline de măsurare a culorilor

Furnizorii de servicii de imprimare a ambalajelor pot beneficia acum de un sistem inline de măsurare a culorilor care încorporează un nou senzor X-Rite super-rapid. Acesta a fost prezentat luna trecută în cadrul Summit-ului Esko pentru Inovație din Loughborough, Anglia și face parte din portofoliul AVT de sisteme pentru inspecție al producătorului.

AVT SpectraLab XF respectă XRGA – standardul de calibrare pentru spectofotometrele de la X-Rite – având capacitatea de a măsura culorile în timpul etapei pre-press și a producției, ceea ce asigură calitatea finală a printurilor.

Guy Yogev – Product Marketing Senior Director, Esko AVT – a declarat: „Când vine vorba despre valoarea și recunoașterea unui brand, calitatea culorilor este crucială. Uniformitatea culorilor unui ambalaj inspiră încredere și loialitate în rândul consumatorilor. Însă pentru a reproduce perfect culorile pe ambalaje și etichete, convertorii trebuie să monitorizeze această acuratețe în timp ce imprimă la viteze și volume mari. Îndeplinirea acestui standard poate fi o provocare, mai ales în cazul tirajelor scurte, deoarece brandurile doresc să-și crească în mod constant cota de piață prin intermediul campaniilor direcționate și a edițiilor limitate. Dispozitivele portabile de măsurare nu pot face față acestei provocări – măsurarea doar a câtorva puncte este insuficientă și necesită intervenția frecventă a operatorului. AVT SpectraLab XF a fost dezvoltat pentru a-i ajuta pe convertori să îndeplinească toate cerințele și așteptările pe care le are un brand, prin măsurarea și monitorizarea eficientă a culorilor în etapa pre-press și în timpul procesului de imprimare, garantând obținerea culorilor exacte.”

AVT SpectraLab XF încorporează noul senzor spectral de la X-Rite și poate măsura o bară de culoare verticală completă într-o singură repetare, în timp ce noua lampă cu LED M0, M1 și M2 se corelează cu standardele de inspecție offline.

„AVT SpectraLab XF este rapid, precis și economisește timp prețios. Această nouă soluție este capabilă să măsoare culorile de o sută de ori mai rapid decât alte dispozitive, cu o precizie superioară. Sistemul asigură atât inspecția vizuală cât și măsurarea culorilor și permite monitorizarea fiecărei etape a procesului de imprimare și a calității. Noua tehnologie măsoară spațiul de culoare L*a*b*, valoarea Delta E, densitatea culorilor și creșterea valorii tonale în aplicații precum ambalajele flexibile și cele din carton pliabil, toate măsurătorile fiind realizate în timpul imprimării, fără oprirea producției, pentru o eficiență maximă”, a adăugat Yogev.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide