Europa Centrală și de Nord-Vest a înlocuit anumite ambalaje alimentare din plastic cu materiale pe bază de fibră din lemn

Plasticul a devenit un adevărat fenomen în industria ambalajelor. Acest material este rentabil, durabil și poate fi utilizat în diverse aplicații, motiv pentru care a deținut mult timp un monopol puternic asupra pieței. Dar în ultimul timp supremația plasticului a fost pusă sub semnul întrebării de noile reglementări legislative, precum și de inițiativele ecologice ale anumitor companii.

Unii producători s-au îndreptat către materiale alternative pe care le consideră mai puțin dăunătoare mediului înconjurător, ca răspuns la reacția societății împotriva polimerilor sintetici. La fel ca hârtia care provine din aceeași sursă sustenabilă, lignina reprezintă o opțiune interesantă pentru industria de ambalaje. Lignina este o substanță organică având o structură complexă și se regăsește în țesuturile plantelor lemnoase, cărora le conferă impermeabilitate și rigiditate. 

Grupul Lenzing din Austria a dezvoltat o gamă de fibre vegetale din lemn de fag provenit din păduri certificate și controlate. Aceste fibre pot fi folosite la fabricarea pungilor reutilizabile și a plaselor pentru ambalarea legumelor și a fructelor, fiind complet biodegradabile și compostabile. Materialul respirabil de tip plasă menține produsele proaspete cu până la trei zile mai mult și împiedică germinarea prematură a cartofilor și a cepei.

Lenzing lucrează în strânsă colaborare cu producătorul de plase Verpackungszentrum Graz, iar ambalajele pe bază de lignină dezvoltate de furnizorul austriac se regăsesc în prezent în diverse supermarketuri din Austria, Elveția, Germania, Olanda, Marea Britanie și Irlanda, țări care se află în plin proces de tranziție de la ambalajele pe bază de polimeri sintetici la soluții mai ecologice.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide