Expoziția Shanghai World of Packaging își deschide în 2021 porțile fizice

Pe data de 15 septembrie 2021 a avut loc conferința virtuală de presă organizată de Shanghai World of Packaging (SWOP), unde au fost prezentate principalele teme și structura expoziției cu același nume programată în zilele de 23-25 noiembrie 2021, în incinta Shanghai New International Expo Centre (SNIEC) din China. SWOP – cel mai important târg asiatic dedicat industriei producătoare de ambalaje – este organizat cu sprijinul interpack și Messe Düsseldorf.

SWOP este dedicat industriei producătoare de ambalaje destinate produselor alimentare, de cofetărie și patiserie, băuturilor, produselor farmaceutice, cosmeticelor dar și segmentului bunurilor nealimentare de larg consum și bunurilor industriale. Printre speakerii invitați la conferința de presă au luat cuvântul și Thomas Dohse (director de proiect în cadrul interpack), Evian Gu (director de proiect Messe Düsseldorf Shanghai), Marius Berlemann (director general al Messe Düsseldorf Shanghai), Sven Breitung (manager de proiect în cadrul asociației internaționale VDMA Printing and Paper Technology), împreună cu numeroși reprezentanți ai mediului de afaceri malaezian, indonezian și coreean. Printre subiectele și temele generale anunțate pentru ediția SWOP 2021 amintim: designul de ambalaje, energia verde, reducerea risipei alimentare, inteligența artificială, materialele inovatoare și ambalajele personalizate. Organizatorii SWOP au subliniat că expoziția se va desfășura în condiții speciale de siguranță sanitară – sunt așteptați aproximativ 30 000 de vizitatori internaționali și peste 750 de expozanți care vor avea la dispoziție un spațiu de 62 000 mp pentru a-și prezenta atât soluțiile de ambalare și materialele inovatoare cât și echipamentele de producție și de imprimare a ambalajelor. În plus, în acest an vizitatorii care nu vor putea participa fizic la eveniment vor avea ocazia de a urmări principalele momente ale expoziției în format digital. Aceștia vor avea la dispoziție înregistrări de prezentare a standurilor/produselor expozanților și transmisiuni în direct care îi vor conecta în timp real pe expozanți cu clienți globali potențiali.

Expoziția Shanghai World of Packaging 2021 va fi împărțită pe 7 zone speciale: FMCG Infinity Zone, Green Power Zone, interpack innovationparc, „Create Your Future” Packaging Design Zone, Guochao Packaging Design Week, SAVE FOOD Zone dar și o zonă dedicată producției inteligente și personalizării ambalajelor – Smart Packaging Zone. Acestora li se va adăuga și Pavilionul German.

FMCG Infinity Zone este o inițiativă comună a SWOP și PKG Family dedicată sectorului bunurilor de larg consum cu viteză de circulație mare (FMCG). În acest an, zona FMCG va avea o suprafață dublă care va fi ocupată de peste 300 de expozanți din sectoarele dedicate materialelor și ambalajelor. În plus, ediția din 2021 va include un spațiu special destinat producătorilor de echipamente originale (OEM) și producătorilor de designuri originale (ODM). Totodată, FMCG Infinity Zone le va oferi vizitatorilor și forumuri de prezentare a celor mai noi inovații și designuri de ambalaje, iar printre companiile expozante aici se vor număra și nume precum ExxonMobil, Leekee Packaging sau Ningbo Color Masterbatch.

A doua zonă va fi una complet nouă în cadrul SWOP – Green Power Zone va găzdui peste 150 de expozanți care vor prezenta o mare varietate de noi materiale și ambalaje reciclabile și biodegradabile, noi echipamente de producție a materialelor, a containerelor și a recipientelor din hârtie. Printre expozanți se vor număra și Beauty Star, Guolong sau Hengxin, iar scopul acestui spațiu expozițional va fi susținerea succesului comercial în domeniul ambalajelor ecologice.

O noutate la fel de importantă a ediției din acest an va fi și zona interpack innovationparc, destinată acelor expozanți care nu au reușit să își prezinte inovațiile în cadrul expoziției interpack 2021. Târgul era programat în perioada 25 februarie – 3 martie 2021, însă a fost anulat din cauza pandemiei de Covid-19.

„Create Your Future” Packaging Design Zone va fi un spațiu organizat de SWOP împreună cu Institutul de Arte Vizuale din Shanghai și va găzdui designeri internaționali de toate vârstele care își vor prezenta produsele de succes – aici vizitatorii vor avea ocazia să afle mai multe informații despre domeniul marketing-ului prin ambalaj.

Guochao Packaging Design Week va fi zona dedicată designului de ambalaje – Guochao a devenit în ultimii ani un cuvânt popular mai ales printre tinerii consumatori chinezi, care sunt tot mai interesați de integrarea culturii și stilului tradițional chinez în diferite branduri și produse („guochao” se traduce prin „trend național”). În zona Guochao reprezentanți ai INNOVA (companie internațională de consultanță) și WGSN (companie globală de consultanță specializată în anticiparea tendințelor) vor analiza cele mai noi trenduri și macro-trenduri pe segmentul designului de ambalaje. Tot aici vizitatorii vor avea ocazia de a interacționa cu designeri de ambalaje și cu numeroși furnizori de soluții de ambalare care vor explica principalele trenduri ale anului 2022.

Zona SAVE FOOD va fi dedicată inițiativei internaționale cu același nume, lansată de Organizația Națiunilor Unite pentru Agricultură și Alimente (FAO) și Messe Düsseldorf cu scopul de a combate prin inovații tehnologice și seminarii risipa de alimente la nivel mondial. Este a doua ediție SWOP când SAVE FOOD va avea un spațiu dedicat pentru a prezenta cum poate fi limitată risipa de alimente prin prelucrare avansată cu ajutorul tehnologiei de ambalare și prin folosirea de noi materiale și metode de producție care măresc ciclul de viață la raft al produselor alimentare. Zona SAVE FOOD va îngloba pavilionul SAVE FOOD, summit-ul care va permite prezentarea celor mai noi soluții tehnologice pentru reducerea risipei alimentare dar și o secțiune dedicată FAO, unde se vor acorda premii celor mai impresionante produse prezente la SWOP 2021 și se va desemna compania câștigătoare a titlului de „Eroul Alimentelor” (Food Hero).

Zona Smart Packaging va fi dedicată producției de ambalaje. În această zonă expozanții vor prezenta echipamente digitale, automatizate, inteligente și personalizate. Printre expozanții de marcă se vor număra HP, IMU sau ZHONGYA. SWOP 2021 va găzdui și Pavilionul German, cu sprijinul Ministerului Federal al Economiei şi Energiei. Aici expozanții vor prezenta echipamente de producție a alimentelor, produselor farmaceutice și cosmetice dar și echipamente de producție și finisare a ambalajelor – toate soluțiile tehnice din Pavilionul German vor reprezenta sectorul producătorilor germani de echipamente.

Shanghai World of Packaging 2021 este prima expoziție internațională de mare anvergură pe domeniul de packaging care va avea loc în format fizic după amânările și anulările în lanț ale marilor expoziții din perioada pandemiei de Covid-19.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide