GRAPHIC OPEN SYSTEMS – O prezență activă la Pack Expo 2018

Înființată în anul 1994, Graphic Open Systems își propune să ofere potențialilor clienți posibilitatea achiziționării de utilaje tipografice de cea mai bună calitate. Graphic Open Systems are o bogată experiență pe piața din România, respectând proceduri clare de lucru care asigură un nivel înalt și constant de calitate a produselor și serviciilor.

Graphic Open Systems plasează în centrul atenției clientul. Principala preocupare a companiei este aceea de a sprijini clienții în găsirea celor mai optime soluții pentru nevoile producției lor.

Pornind de la maşinile flexografice de bandă îngustă au creat un portofoliu foarte cuprinzător de produse armonizate. Pentru etichete şi ambalaje din materiale flexibile până la o anumită lățime, pentru segmentele narrow şi mid web, furnizorul şi partenerul lor de mulţi ani este Mark Andy, producător american care are o bază europeană foarte puternică atât în Polonia cât şi în Anglia, serviciul comercial şi de suport tehnic şi piese de schimb fiind excelent organizat. În domeniul wide web flexo şi rotogravură, furnizorul lor – cam de aceeaşi vechime cu Mark Andy – este Comexi din Spania, care se află printre primii 3 producători din lume. Comexi acoperă întreaga paletă de echipamente pentru producția de ambalaje flexibile inclusiv echipamente de finisare şi laminatoare, adăugând în ultimii ani mașini de tipărit cu tambur central offset, o premieră mondială de mare succes. Datorită performanţelor acestor producători, Graphic Open Systems a devenit lider de piață pe segmentul etichetelor și ambalajeor flexibile, înregistrând creșteri semnificative în fiecare an.

Cu ocazia târgului Pack Expo de anul acesta, Graphic Open Systems a organizat două evenimente cu scopul de face cunoscute potențialilor clienți noutăți tehnologice de vârf dezvoltate de acești parteneri importanți.

Primul eveniment a fost dedicat firmei Comexi și a avut loc în data de 17 mai la Restaurantul Pescăruș din Parcul Herăstrău, unde Ramon Xifra Pàges – Vicepreşedintele Comexi – a prezentat o scurtă istorie a afacerii familiei sale, precum și principiile sale fundamentale: respectul pentru client, onestitatea, seriozitatea și excelența în toate domeniile de activitate. Comexi este o companie fondată de tatăl acestuia – Manel Xifra Boada – în 1954 care a început ca atelier de mentenanță și service pentru fabrica de hârtie din Verona. Dar pentru că viitorul acestei afaceri nu era unul de lungă durată au decis să producă echipamente de tipar, iar prima mașină flexografică a fost construită în 1964. De atunci firma a acumulat o vastă experiență în fabricarea echipamentelor de conversie pentru industria ambalajelor flexibile, având acum peste 2 500 de angajati. Cu șase departamente diferite, fiecare specializat într-un alt proces de producție, Comexi se adaptează ușor la cerințele unei piețe aflate în plină dezvoltare. Compania deține trei unități de producție: una în Riudellots de la Selva ( Girona, Spania), una lângă orașul Montenegro, în statul Rio Grande do Sul (Brazilia) și una în Piacenza ( Italia) și are parteneriate de reprezentare cu firme din peste 100 de țări. Această rețea comercială le permite să fie aproape de clienți, în ultimii ani Comexi adăugând inovația și sustenabilitatea capacității sale de a acționa la nivel global. Aceste trei caracteristici au transformat compania într-un real lider în industria mașinilor de conversie pentru ambalajele flexibile.

 

Ramon Xifra Pàges a vorbit și despre inițiativa firmei de a înființa și pune la dispoziția clienților un centru tehnologic de demonstrații și aplicații practice și o echipă specializată de ingineri care își oferă expertiza în diferite tehnologii: imprimare, laminare și tăiere. Este vorba despre CTec, o instituție de referință în industria ambalajelor flexibile și totodată un tribut adus principiilor fondatorului companiei.

Cel de-al doilea eveniment organizat de Graphic Open Systems, de data aceasta la standul amenajat în cadrul Pack Expo 2018, a fost prezentarea cu titlul „The Most Productive Digital Printing Machine Has Arrived! True Hybrid Production With ZERO Compromise” susținută de Lukazs Chruslinski, Sales Manager la Mark Andy. Prezentarea s-a axat pe modul în care compania a abordat segmentul tiparului digital, fiind cel mai mare producător de echipamente narrow web din lume și probabil și cel mai vechi, deoarece anul acesta se împlinesc 72 de ani de când și-au început activitatea. Până în momentul de față au instalat deja 14 000 de echipamente în toată lumea, ceea ce înseamnă că acoperă practic aproximativ 32% din cererea de pe piața mondială.

Centrul de producție al Mark Andy este în Saint Louis, SUA, unde au fost implementate în ultimii ani înalte standarde de calitate. Inginerii de la Mark Andy dezvoltă în permanență tehnologii inovatoare, iar din 2002 au început să producă utilaje digitale. Cu o vastă experiență și expertiză în tiparul flexografic, Mark Andy a lansat un concept nou de utilaj digital-flexo hibrid, ajuns acum la a doua generație.

Dar mândria lor este Digital Series HD, având incorporată Business Responsive Technology©. Este prima soluție digitală cu adevărat productivă care oferă cel mai bun cost de exploatare dintre toate soluțiile digitale disponibile pe piață astăzi, îmbinând avantajele oferite de tiparul digital cu opțiunile de personalizare prin flexografie și de conversie – toate într-o singură trecere – și se dovedește a fi cea mai profitabilă și completă soluție de producție.

Concluzia care se poate desprinde la finalul acestui articol este că principala preocupare a companiei Graphic Open Systems este de a sprijini clienții în găsirea celor mai optime soluții pentru producția lor, aducând mai aproape de clienții români firme de renume internațional precum Comexi, Mark Andy, Esko, DuPont, AVT, Karlville, Polymount, Matho și altele.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide