KBA și Durst sărbătoresc premiera mondială a imprimantei VariJet 100

Koenig & Bauer – producător de echipamente de tipar offset și digital în coală, precum și de sisteme de finisare și tipar flexografic – și Durst – furnizor de tehnologii avansate de producție digitală – au sărbătorit în prima jumătate a lunii octombrie premiera mondială a imprimantei digitale VariJet 106 cu alimentare în coală. Echipamentul dezvoltat pentru sectorul de piață al cutiilor pliabile este rezultatul colaborării dintre cei doi producători, iar lansarea a fost marcată prin demonstrații live pentru clienți și reprezentanți ai presei la sediul Koenig & Bauer din Radebeul, Germania.

Etapa de testare a noului echipament va începe în prima jumătate a anului 2022 la sediul unui furnizor european de servicii de imprimare, urmând ca primele imprimante VariJet 106 să fie instalate în locațiile clienților din Europa și SUA în a doua jumătate a anului 2022. Imprimanta se adresează industriei farmaceutice, cosmetice, industriei alimentare și a tutunului, precum și procesatorilor de cutii pliabile. Echipamentul este potrivit în special pentru industria alimentară deoarece îndeplinește standardele de producție pentru ambalajele primare ale produselor alimentare. VariJet 106 este un echipament inkjet ce poate printa până la 5500 coli în format B1 pe oră, folosind cerneluri pe bază de apă (CMYK plus portocaliu, verde și violet). Noul model poate produce ambalaje personalizate și poate alterna între producția de tiraje mici și medii. VariJet are la bază platforma imprimantei offset în coală Koenig & Bauer Rapida 106, folosind în plus soluțiile RIP și pentru fluxul de lucru de la Durst.

VariJet 106 utilizează capete de imprimare inkjet Dimatix Samba de la Fujifilm, care permit redarea elementelor grafice la o rezoluție de 1200 x 1200 dpi, sistemul de curățare a capetelor având la bază tehnologia seriei de imprimante KBA CorruJet. Echipamentul poate imprima pe coli de minim 750 x 500 mm și de maxim 1060 x 740 mm, fiind compatibilă cu toate tipurile de substraturi pentru cutii pliabile (materiale cretate și necretate) cu o grosime cuprinsă între 0,2 și 0,8 mm. În configurația standard, împreună cu unitatea de aplicat primerul și stația de finisare, VariJet 106 are 28 m lungime, 4,1 m înălțime și 5,9 m lățime. Este compusă din următoarele unități: alimentare cu hârtie în coală, cretare, imprimare inkjet cu benzi transportoare, uscare, răcire, lăcuire și stivuire a colilor.

Koenig & Bauer și Durst și-au anunțat parteneriatul încă din 2019, VariJet 106 fiind primul produs dezvoltat împreună. Alte două noi echipamente – Delta SPC 130 și CorruJet 170 – pentru ambalaje din carton ondulat sunt deja în producție și fac parte din portofoliul comun Koenig & Bauer Durst.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide