Maratonul tehnologic Makeathon pentru ambalaje inteligente și sustenabile și-a desemnat proiectele câștigătoare

În zilele de 25 și 26 iunie 2020 a avut loc evenimentul Packaging Valley Remote Makeathon în cadrul căruia participanții, studenți și tineri profesioniști angajați ai grupului german Optima GmbH – care dezvoltă echipamente pentru producția de ambalaje farmaceutice și ambalaje pentru produse de igienă și de larg consum - au reușit să proiecteze trei soluții sustenabile de ambalare.

Din cauza pandemiei de coronavirus, competiția a fost descentralizată și s-a desfășurat în mai multe locații. Packaging Valley e.V. – rețea germană de companii care operează în industria ambalajelor, alături de Packaging Excellence Region Stuttgart e.V – centru de competență în domeniul tehnologiei de automatizare și ambalare, cu sprijinul companiei ITQ GmbH – specializată în inginerie software, au organizat prima ediție remote a competiției Packaging Valley Remote Makeathon. Termenul de „Makeathon” este un neologism creat din termenii englezi „make” (a face) și „marathon” (maraton), reușind să descrie natura acestei competiții colaborative în domeniul realizării de soluții software și hardware.

Sub umbrela Centrului de Inovație Digitală al companiei Optima, participanții au prezentat trei soluții pentru o industrie a reciclării mai prietenoasă cu mediul. Prima dintre acestea a avut ca slogan „Alimentele Comunică – Minimizarea inteligentă a risipei”, studenții prezentând o „etichetă dinamică” care ar putea înlocui obișnuitul cod de bare al ambalajelor alimentare. Această etichetă ar avea rolul de a-i informa pe retaileri și pe consumatori atunci când alimentele se apropie de data de expirare.

O altă idee prezentată s-a referit la ambalajele standard reutilizabile, cu cipuri de date încorporate care ar putea fi produse și reprocesate. Această idee ar aduce beneficii logistice, ar face posibilă reciclarea centralizată și ar crea transparență cu privire la stocuri prin cipul integrat.

Cea de a treia echipă a proiectat un prototip destinat unei „umpleri complet automatizate fără ambalaj”. Acesta ar funcționa astfel: după ce greutatea dorită a fost precizată echipamentului, materia primă – boabele de cafea, de exemplu – este distribuită în recipiente reutilizabile. În urma competiției, participanții vor face cercetări de piață și își vor începe cooperarea strânsă cu reprezentanți ai tuturor companiilor implicate în lanțul valoric, de la producători de tehnologie de ambalare până la companii producătoare de alimente.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide