Mimaki UV-LED UJF-7151 plusII și cutter plotterul CFL-605RT oferă soluția completă producătorilor de ambalaje

Ambalajul este primul observat de către clientul final atunci când primește sau intră în contact cu un produs, având capacitatea de a contribui decisiv la creșterea vânzărilor. Un ambalaj de calitate definește clar brandul, protejează produsul în timpul depozitării și transportului, îmbunătățește experiența consumatorilor și are capacitatea de a întreține loialitatea față de brand. Prin pachetul format din imprimanta UV-LED UJF-7151 plusII și cutter plotterul CFL-605RT, Mimaki – lider global în producția de imprimante inkjet pentru formate de mari dimensiuni și sisteme de tăiere – propune clienților săi soluția completă pentru producția ambalajelor la cele mai înalte standarde.

Noua imprimantă UV-LED flatbed de înaltă performanță – UJF-7151 plusII – a fost concepută pentru industria de packaging și pentru fluxurile de imprimare industrială, pentru industria modei, a produselor cosmetice și a atelierelor de design. Modelul oferă stabilitate și calitate sporită la o rezoluție maximă de 1800 dpi, încorporând 8 capete de imprimare pentru o suprafață de print de 710 x 510 mm. Echipamentul este compatibil cu suporturi de până la 730 x 530 mm lățime, grosimea maximă de 153 mm și o greutate de până la 30 kg. În modul de imprimare de înaltă viteză acest model atinge o productivitate record pentru clasa sa, de până la 8 mp/oră. În funcție de aplicațiile dorite, în etapa de instalare clienții Mimaki au două opțiuni în privința configurației capetelor de imprimare: fie 6+2 capete dispuse intercalat (C, M, Y, K, Lc, Lm + două culori de tip spot) pentru imprimare de înaltă calitate, fie 4+4 capete dispuse intercalat (C, M, Y, K + C, M, Y, K sau 4 culori spot) pentru aplicații realizate la viteză mare, respectiv expresivitate îmbunătățită. Echipamentul poate imprima cu cerneală albă de înaltă concentrație pe substraturile transparente, dar și cu lac transparent, permițând totodată utilizarea selectivă a primerului pentru îmbunătățirea aderenței cernelii pe suporturi speciale precum rășina, sticla și metalul. Noul model Mimaki este compatibil cu dispozitivul Kebab pentru imprimarea directă pe obiecte/ambalaje de formă cilindrică (sticle, conserve, lumânări, pahare), permițând totodată și aplicații de termoformare (PVC), cu ajutorul cernelii LUS-350, flexibilă în proporție de 350%.

Modelul UJF-7151 plusII oferă producătorilor de ambalaje funcții noi precum „Color Gloss”, pentru obținerea texturii lucioase fără utilizarea lacurilor, doar prin folosirea cernelurilor color de diferite densități și a luminii ultraviolete. Furnizorii de servicii de imprimare și producătorii de ambalaje vor avea astfel ocazia de a obține texturi noi și impresionante într-un mod mult mai economic. Imprimanta încorporează sistemul Mimaki Advanced Pass System 4 (MAPS4) care elimină defectele de imprimare, pe când sistemul de recirculare a cernelii de la nivelul capetelor de imprimare reduce decantarea, asigurând buna funcționare a capetelor și reducerea frecvenței de curățare a duzelor. Inginerii Mimaki s-au asigurat că noul model garantează stabilitate îmbunătățită, atât prin unitatea de verificare și curățare automată a duzelor Nozzle Check Unit (NCU) cât și prin sistemul NRS (Nozzle Recovery System) care permite continuarea procesului de imprimare chiar și în cazul în care duzele înfundate nu au fost eliminate în timpul mentenanței. Mai mult, structura corpului imprimantei a fost consolidată pentru a reduce vibrațiile în timpul imprimării, permițând obținerea unor linii mai fine chiar și cu cerneală solidă. Datorită sistemului Mimaki Metallic Control (MMC) și a tehnologiei unice Mimaki „Surface Imaging”, UJF-7151 plusII permite producătorilor de ambalaje să își extindă gama de aplicații prin utilizarea finisajelor metalice lucioase asemănătoare suprafeței oglinzii, dar și a efectelor metalice colorate, a texturilor metalice mate sau cu efect de embosare obținute prin modificarea concentrației de cerneală.

Imprimanta UJF-7151 plusII este completată perfect în aplicațiile de packaging de cutter plotterul flatbed Mimaki CFL-605RT, ideal pentru tăiere/decupare pe contur și biguire în producția de ambalaje în volume mici și de machete. Modelul CFL-605RT este un plotter multifuncțional cu o zonă de lucru de 610 mm x 510 mm și o metodă de deplasare pe 4 axe (X/Y/Z/Θ), cu o viteză maximă de lucru pe direcția XY de 423 mm/s (unghi de 45°) și pe direcția Z de 30 mm/s. Echipamentul a dovedit o repetabilitate de 0,2 mm și o acuratețe la repetare de 0,1 mm pentru materiale cu greutate maximă de 10 kg și grosimi de până la 10 mm (cuțit oscilant), 1 mm (cuțit excentric) și 2 mm (cuțit tangențial). Combinarea imprimantei UJF-7151 plusII cu plotterul compact CFL-605RT reprezintă soluția perfectă în producția de ambalaje la comandă. Cuțitul oscilant vertical este ideal pentru tăierea materialelor de tip foam, carton și burete de grosimi diverse datorită controlului precis al direcției marginii lamei. Cuțitul tangențial este capabil să taie atât materiale groase de până la 2 mm (carton cretat, vinil, foi de cauciuc, materiale industriale și carton având canelura F/G), cât și filme subțiri datorită controlului precis al presiunii de tăiere. În plus, tăierea pe contur este controlată automat de software după ce sistemul pe bază de senzori citește marcajele de înregistrare de pe material, pentru o tăiere precisă. Versatilul plotter CFL-605RT garantează performanță atât în aplicații de tăiere/decupare cât și de biguire și poate fi utilizat pe hârtie, PET, precum și pe film. Rola de biguire permite crearea ambalajelor perfecte datorită presiunii ajustabile de la 500 la 1 500 g, în funcție de material. Stabilitatea materialelor ușoare sau subțiri, care au tendința de a se mișca în timpul tăierii, este asigurată de unitatea vacuum încorporată și de foaia de adsorbție (SPC-0787) plasată deasupra materialului de tăiat. Soluția software FineCut/Coat9 (plug-in pentru Adobe Illustrator) este capabilă să proiecteze, să creeze date de tăiere și să le transmită către plotter direct din Illustrator.

Crearea unui ambalaj de produs implică numeroase procese complexe de lucru care includ cel mai adesea și externalizarea anumitor aplicații speciale, ceea ce presupune o regretabilă risipă de timp și de resurse. Prin combinarea capacităților imprimantei UV-LED UJF-7151 plusII cu funcțiile plotterului flatbed CFL-605RT, Mimaki oferă clienților săi o soluție completă atât pentru imprimarea directă pe produse, cât și pentru proiectarea și realizarea propriu-zisă a ambalajelor. Acest pachet special oferă o înaltă eficiență de producție, reducând semnificativ timpul de execuție pentru crearea de machete și ambalaje, fiind deci o soluție completă ce garantează extinderea portofoliului de servicii.

Echipamentele Mimaki sunt disponibile pe piața românească prin parteneriatul producătorului japonez cu Geko – Master Dealer Mimaki în România, Bulgaria și Moldova. Geko îi invită pe producătorii de ambalaje din România să profite de ofertele sale speciale pregătite pentru acest pachet de producție complet.

COMPANII MENȚIONATE ÎN ACEST ARTICOL:

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide