Nestlé va comercializa apă în sticle biodegradabile

Nestlé și Danimer Scientific – important producător de ambalaje din plastic biodegradabil – vor colabora pentru fabricarea de sticle din rășini bio în care vor fi îmbuteliate pe viitor apa plată și cea minerală comercializate sub brandul Nestlé.

La realizarea noilor sticle se va utiliza polimerul Nodax PHA dezvoltat de Danimer Scientific, care în urma unui studiu efectuat în 2018 de Universitatea din Georgia, SUA a fost desemnat ca alternativă biodegradabilă la materialele plastice petrochimice.

Conform oficialilor Nestlé acest parteneriat va accelera eforturile multinaționalei de a face ca ambalajele sale să fie 100% reciclabile sau reutilizabile până în 2025. Compania a implementat deja o serie de inițiative în acest sens, inclusiv crearea Institutului de Științe al Ambalajelor Nestlé care va accelera dezvoltarea unor soluții de ambalare funcționale, sigure și ecologice.

Stefan Palzer, directorul tehnic al Nestlé, a declarat: „Pe măsură ce facem progrese pentru a îmbunătăți gradul de sustenabilitate al ambalajelor noastre, parteneriatele strategice în vederea inovării joacă un rol extrem de important pentru Nestlé, deoarece avem nevoie de o gamă variată de soluții tehnologice, materiale noi din hârtie și polimeri biodegradabili pentru a putea aborda în mod eficient problema ambalajelor din plastic pe diferite piețe.”

Maurizio Patarnello, directorul executiv al Nestlé Waters, a adăugat: „Ne-am asumat angajamentul de a găsi o soluție la problema creșterii volumului de deșeuri din ambalaje înregistrat la nivel mondial. O sticlă biodegradabilă și reciclabilă va contribui la scăderea impactului pe care activitatea noastră îl are asupra mediului, chiar și în țările care nu dețin sisteme de colectare și reciclare.”

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide