OPM Group prezintă viitoarele trenduri în designul de etichete

Producătorul britanic de ambalaje flexibile și etichete OPM Group a prezentat recent trendurile care vor modela designul de etichete în anul următor. În viziunea companiei, aceste trenduri au în prim-plan inovațiile brandurilor de retail.

Potrivit OPM Group – pionier în domeniul tehnologiilor de etichetare pentru sectoarele de sănătate și nutriție, farmaceutic, de îngrijire personală și cosmetic – presiunea pe inovație și performanță creează importante schimbări în segmentul de labeling. Arnie Ellison, director comercial în cadrul OPM, a explicat: „Consumatorii sunt mai experimentați și comportamentele de retail evoluează, ceea ce înseamnă că regulile de design «încercate și testate» nu mai au același impact. Din punctul nostru de vedere, observăm că brandurile explorează mai mult și devin mai creative cu designul lor ca răspuns la nevoile în schimbare”.

În contextul în care retailul de tip omnichannel continuă să domine, OPM observă concentrarea producătorilor pe culorile vibrante, menite să atragă atenția rapid. Într-un mediu de retail extrem de competitiv, convertorii au la dispoziție doar câteva secunde pentru a atrage consumatorii, drept urmare culorile vibrante, precizia și repetabilitatea culorilor vor fi în continuare priorități cheie pentru branduri. Din motive similare, OPM observă de asemenea un interes sporit pentru finisajele tactile. Textura unei etichete face parte din povestea brandului, ceea ce înseamnă că laminarea cu folie metalică la cald și la rece, finisajele mate și lucioase sau embosarea sunt în centrul atenției în ceea ce privește designul etichetelor.

Arnie Ellison a oferit mai multe informații: „Din punctul nostru de vedere, cel mai mare trend este de departe acela de a face mai mult cu mai puțin. Pe piața de astăzi, unde conformitatea și claritatea sunt esențiale, este ușor ca etichetele să pară aglomerate și încărcate, ceea ce nu e pe placul consumatorilor. Designul etichetei noastre Multi Dex este unul de tip «peel and reseal» multistratificat, multi-indexat și multicolor, ideal pentru a include informații detaliate într-un spațiu mic. Este un nou mod în care brandurile pot utiliza eficient spațiul de pe etichetă”.

Potrivit OPM, tehnologia de labeling nu este rigidă ci se transformă, evoluează și le oferă brandurilor mai multe oportunități ca oricând de a se conecta cu clienții finali. Multi Dex este doar un exemplu de cum arată acest lucru în practică.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide