Poluarea oceanelor cu plastic propulsează cartonul în top

Consumatorii devin din ce în ce mai conștienți de cât de ecologice sunt ambalajele cu care intră în contact și acționează în consecință atunci când iau decizii de achiziție

Asociația europeană a producătorilor de carton și ambalaje din carton a realizat un studiu pe acest subiect, la care au participat 7 000 de consumatori din șapte țări – Franța, Germania, Italia, Polonia, Spania, Turcia și Marea Britanie.

Rezultatele au arătat că mediatizarea volumului de deșeuri provenite din ambalajele de plastic – care poluează și oceanele lumii – a influențat obiceiurile de achiziție ale 74% dintre europeni, inclusiv ale 72% dintre consumatorii britanici. 68% din totalul respondenților au declarat că au devenit mai ecologiști și că subiectul găsirii unor soluții de reducere a cantității de deșeuri este foarte important pentru ei.

„Fără îndoială că mass-media joacă un rol extrem de important în creșterea nivelului de conștientizare a problemelor legate de mediu dar, pe de altă parte, sperăm că și spiritul personal de observație al fiecăruia va conduce la o trezire globală pe acest subiect”, a declarat directorul general al Pro Carton, Tony Hitchin. „Mulți convertori și furnizori de servicii de imprimare a ambalajelor din carton sunt ocupați cu noile comenzi care vin de la beneficiari și în mod cert există mult mai multă deschidere și interes în cadrul industriei pentru înlocuirea materialelor de ambalare care poluează cu unele ecologice.”

Tony Hitchin
Tony Hitchin

 

77% dintre cei care au participat la sondaj – inclusiv 64% din Marea Britanie – au declarat că sunt dispuși să plătească suplimentar pentru un produs dacă ambalajul aferent va avea un impact mai redus asupra mediului. În același timp, 36% dintre britanici au renunțat deja la anumite branduri sau produse în favoarea altora din cauza preocupărilor legate de impactul ambalajelor acestora asupra mediului.

În plus, 72% dintre respondenții din Marea Britanie au declarat că magazinele nu sunt suficient de interesate de introducerea unor ambalaje mai ecologice, în timp ce 89% au hotărât să aleagă produse de la un supermarket sau magazin care încurajează proactiv furnizorii să adopte ambalaje mai prietenoase cu mediul înconjurător.

 

Tot respondenții din Marea Britanie au identificat cartonul ca fiind cel mai ecologic material pentru ambalaje – 63% – apoi sticla – 24%. Astfel, 85% dintre consumatorii britanici au declarat că ar prefera să cumpere un produs ambalat în carton și nu în plastic.

„Consumatorii încearcă să reducă substanțial cantitatea de plastic pe care o utilizează și să găsească înlocuitori din carton. Ambalajele pentru produse alimentare conțin uneori inserții din plastic, așa că producătorii au început deja să înlocuiască aceste inserții cu unele din carton”, a declarat Paul Hartwig, director de producție la Firstan, firmă specializată în producția de ambalaje pentru produse alimentare și farmaceutice.

Paul Hartwig
Paul Hartwig

 

Directorul general al BPIF Cartons, Jon Clark, a adăugat: „Materia primă folosită la fabricarea cartonului provine exclusiv din păduri gestionate în acest scop, iar aceste păduri au o rată de creștere echivalentă cu 1500 de terenuri de fotbal pe zi. Acesta este mesajul principal pe care trebuie să îl transmitem consumatorilor, mai ales că acești copaci absorb dioxidul de carbon din atmosferă pe întreaga perioadă de creștere, până să fie tăiați la maturitate. Deja sunt disponibile diverse variante de ambalaje ecologice, inclusiv din carton și deși brandurile analizează aceste alternative, din păcate nu se grăbesc să le adopte.”

71% din totalul participanților la studiu au afirmat că guvernele țărilor ar trebui să se implice în mediatizarea beneficiilor pe care le vor aduce ambalajele ecologice, în timp ce 90% – inclusiv 88% din Marea Britanie – au declarat că și-ar dori ca ambalajele să conțină informații relevante cu privire la cât de ecologice sunt.

Dintre toate grupele de vârstă care au răspuns la chestionar se distinge grupa celor între 19 și 29 de ani, deoarece 80% dintre ei au declarat că protejarea mediului înconjurător a devenit importantă atât pentru ei cât și pentru familiile lor.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide