Producătorul ieșean de ambalaje Barrier Vacuum Bags investește 300 000 de euro într-o linie de producție unică în România

Barrier Vacuum Bags (BVB) este o companie producătoare de pungi cu barieră pentru aparatele de vidat, dar și de pungi antistatice ESD pentru ambalarea componentelor electronice livrate de companii precum Amazon din Germania, Marea Britanie și Franța.

Compania produce atât pentru piața autohtonă cât și pentru cea europeană, adresându-se în special sectorului alimentar, dar și celui de automotive și aerospațial unde a colaborat cu nume precum Aerostar Bacău sau Airbus Helicopters Romania. Aparținând de firma          Plastic & Paper Distribution SRL din Iaşi, deţinută de antreprenorul român Marius Gheorghe Veleşcu, Barrier Vacuum Bags anticipează o creștere cu 10% a cifrei de afaceri pentru anul 2020, după ce în 2019 aceasta atingea valoarea de 1,2 milioane de euro, cu 50 de procente mai mult decât în 2018.

Recent, producătorul ieșean a investit 300 000 de euro în vederea achiziționării unei linii de producție pentru ambalaje de unică folosință destinate măștilor și mânușilor, care poate produce inclusiv mânuși de unică folosință din polietilenă – linia fiind singura de acest tip din România. Până la finalul anului 2020, BVB estimează că va produce 10 milioane de unități cu ajutorul noii linii care include și o linie de extrudare pentru folie, o linie automată de producție pentru mânuși de unică folosință din polietilenă (inclusiv din polietilenă biodegradabilă PLA), ambalaje pentru măști, dar și o linie de reciclare și regranulare a deșeului tehnologic rezultat din procesare și o linie de producție de pungi termo cu barieră. Noua activitate va adăuga alți 7 angajați celor 15 din prezent, dat fiind că reprezentanții companiei estimează că volumul vânzărilor va crește cu aproximativ 20% după luna septembrie.

Odată cu extinderea operațiunii de producție, reprezentanții companiei ieșene au anunțat și mutarea într-un nou sediu, mai precis într-un spațiu modern din cadrul Parcului Industrial Miroslava din Iași, a cărui amenajare a inclus o investiție în valoare de 500 000 de euro. Spațiul cel nou oferă o suprafață de 600 de metri pătrați și este dispus pe două niveluri, incluzând toate facilitățile companiei – hala de producție, birourile și sediul logistic. Mutarea a fost una strategică, întrucât noua locație se află mai aproape de șoseaua de centură a Iașului, iar spațiul mai mare a permis optimizarea proceselor de producție.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide