Rondocarton este noul acționar majoritar al Transilvania Pack & Print

Rondocarton (compania clujeană producătoare de cutii din carton ondulat, filială a multinaționalei Rondo Ganahl Aktiengesellschaft) a primit la începutul lunii aprilie avizul de la Consiliul Concurenței pentru a deveni acționar majoritar al companiei Transilvania Pack & Print din Sibiu, membră a grupului austriac Offsetdruckerei Schwarzach, care deține restul de 40% din acțiuni.

Fabrica de ambalaje din carton, carton ondulat și etichete de la Șura Mică (Sibiu) a fost înființată în urmă cu 20 de ani, iar singurul produs livrat pe atunci era cutia ambutisată pentru triunghiurile de brânză. În 2005, după o serie de investiții importante, Transilvania Pack & Print a început să producă ambalaje din carton ondulat, iar în 2013 a instalat și o mașină de tipar offset din seria KBA Rapida de 1050 x 1450 mm. Au urmat mașini performante pentru ștanțat și finisat, mașini de debitat tip ștanță-tun, utilaje de debitat ghilotină și un echipament care produce ondule de tip E și B, precum și dotări care permit lăcuirea selectivă, combinații de diverse tipuri de lac și embosare.

Volumul de ambalaje produse la fabrica din Sibiu depășește 10 000 de tone pe an, iar clienții pe care îi deservește provin din industria automotive și cea a bunurilor de larg consum. Doar anul trecut, Transilvania Pack & Print a înregistrat vânzări de peste 8 milioane de euro și are în plan să se extindă către industria cosmetică.

Rondocarton și Offsetdruckerei Schwarzach au demarat deja un plan de investiții care vizează retehnologizarea fabricii din Șura Mică, precum și mărirea spațiului de producție existent. Valoarea acestor investiții este preconizată să depășească suma de 10 milioane de euro.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide