Sappi și HP Indigo diversifică oferta de ambalaje din hârtie

Compania sud-africană Sappi – producător de celuloză și hârtie – și-a unit forțele cu HP Indigo pentru a crește gradul de utilizare a hârtiei pe piața ambalajelor flexibile.

Potrivit ambelor companii, diversele studii care s-au realizat la nivel european arată că materialul din care este fabricat un ambalaj reprezintă unul dintre criteriile pe care consumatorii le iau în considerare atunci când doresc să achiziționeze un produs, iar hârtia și cartonul sunt cele mai apreciate datorită proprietăților legate de biodegradare și reciclare.

Cele două companii și-au unit capacitățile tehnologice pentru a crea un nou ambalaj sigilabil de tip pouch pentru supă, folosind hârtia Sappi Guard Gloss 4-OHG. HP Indigo a realizat designul pungilor la sediul său Graphic Experience Center din Barcelona. Designerii au creat 6 modele de ambalaje care pot fi personalizate cu ajutorul tehnologiei HP. Pungile au fost tipărite în policromie cu o imprimantă digitală HP Indigo 6K, folosindu-se inclusiv argintiu și cerneluri galbene invizibile speciale – o demonstrație a capacităților echipamentului, printre care amintim și imprimarea datelor variabile sau a codurilor de tip SKU. După imprimare a fost aplicat lacul lucios ACTDigi Protective Coating AQ440125 de la Actega – un produs pe bază de apă care asigură o rezistență mărită la zgârieturi și temperaturi ridicate, pentru a se evita un proces suplimentar de laminare care ar fi afectat reciclabilitatea ambalajului.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide