Toyo-Morton a lansat adezivi de laminare fără silani epoxidici pentru ambalajele flexibile

Toyo-Morton – cel mai important producător japonez de adezivi pentru laminare și membru al Toyo Ink Group – și-a actualizat portofoliul cu produse certificate pentru contactul cu alimentele, care nu conțin silani epoxidici și compuși organici de staniu. Noua linie include atât seria de adezivi pentru laminare TOMOFLEX™ pe bază de solvenți cât și seria ECOAD™ fără solvenți, potrivită pentru o gamă variată de ambalaje flexibile multistrat.

Toate produsele din noua gamă sunt conforme cu reglementările globale privind contactul cu alimentele: UE nr. 10/2011, FDA 175.105 din SUA, GB 9685-2016 din China și Notificarea nr. 196 din Japonia. Silanul epoxidic este utilizat în mod obișnuit ca agent de îmbunătățire a aderenței, contribuind la protejarea conținutului ambalat și la prelungirea duratei de valabilitate a acestuia. Reglementările privind ambalajele alimentare s-au înăsprit recent, în principal în UE, din cauza preocupărilor legate de sănătatea umană. Această tendință a determinat convertorii globali și producătorii de alimente să caute alternative mai sigure pentru ambalajele flexibile multistrat.

Adezivii TM-2470 pe bază de solvenți și EA-N6008 fără solvenți sunt special formulați pentru pungile de tip pouch destinate supelor, alimentelor congelate, murate și tăițeilor, în timp ce TM-3040 și EA-N6001 sunt potriviți pentru ambalajele în care sunt păstrate alimentele uscate de tip snack, bomboanele și mâncarea pentru animale.

Joji Suzuki, director general al diviziei tehnice din cadrul Toyo-Morton, a precizat: „Deși silanii epoxidici nu fac în prezent obiectul unui control de reglementare, eliminăm în mod proactiv din produsele noastre substanțele care prezintă motive de îngrijorare. Noua gamă a fost formulată pentru a răspunde cerințelor de reglementare cu care se confruntă convertorii și producătorii de alimente în ceea ce privește siguranța ambalajelor alimentare. În calitate de lider în producția de adezivi am reușit să dezvoltăm produse adezive de laminare care nu numai că nu conțin silani epoxidici și compuși organici de staniu, dar oferă aceleași proprietăți fizice și niveluri de performanță ca și produsele obișnuite. Toyo-Morton își menține angajamentul de a oferi soluții care să le permită clienților noștri să atingă cele mai înalte standarde de performanță și siguranță alimentară”.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide