UPM Raflatac investește 13 milioane EUR în producția de etichete linerless

UPM Raflatac, unul dintre cei mai importanți furnizori de materiale pentru producția de etichete sustenabile, își consolidează poziția pe piața etichetelor linerless printr-o investiție în valoare de 13 milioane EUR, care va mări capacitatea de producție a substraturilor linerless destinate imprimării termice directe (DT) cu 100 milioane mp anual. Noua linie din Nowa Wieś, Polonia va fi complet funcțională până la sfârșitul anului 2021.

Fabrica UPM Raflatac din Nowa Wies, Polonia

 

Tehnologia de imprimare termică directă a etichetelor linerless este o alternativă de producție eficientă din punct de vedere al costurilor, câștigând teren datorită trendurilor în materie de sustenabilitate și nevoii de maximizare a eficienței mai ales pe sectorul etichetelor pentru produse alimentare. Piața produselor imprimate pe substraturi fără liner – adică suportul din hârtie siliconată, care ajută la desprinderea ușoară a etichetei – a avut în ultimii ani o creștere constantă de aproximativ 15 procente. Datorită tehnologiei proprii dezvoltate intern și rețelei sale de distribuție globală, compania UPM Raflatac este pregătită să își extindă producția pe acest sector și să profite de oportunitățile oferite de imprimarea termică directă, disponibile atât pentru convertori și producătorii de echipamente, cât și pentru utilizatorii finali. UPM Raflatac și-a început operațiunile pe teritoriul Poloniei în anul 2008, prin inaugurarea fabricii de materiale pentru etichete din Wroclaw, urmată în 2012 de o nouă fabrică în Nowa Wieś. Aceste sedii din vestul Poloniei au în prezent peste 700 de angajați și împreună formează un centru de producție foarte important pentru compania finlandeză.

Antti Jääskeläinen, vicepreședinte executiv al companiei UPM Raflatac, a declarat: „Investiția în substraturi pentru etichete linerless este o continuare a activității noastre de dezvoltare a produselor și tehnologiilor inovatoare, precum și un răspuns la nevoile actuale ale pieței. Beneficiile sunt semnificative deoarece etichetele linerless reduc cantitatea de material utilizat cu până la 40%. Acest lucru permite utilizatorilor noștri finali să reducă amprenta de carbon și să își atingă obiectivele în ceea ce privește sustenabilitatea”.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide