UPM Raflatac lansează o gamă de substraturi din hârtie 100% reciclată

UPM Raflatac – unul dintre cei mai importanți furnizori de materiale pentru producția de etichete sustenabile – a lansat o nouă gamă completă de substraturi din hârtie pentru imprimarea termică directă a etichetelor. Noile suporturi sunt realizate din fibre reciclate în proporție de 100% și sunt destinate sectorului alimentar, de retail și logistică.

Potrivit producătorului, gama include primele substraturi de pe piață fără fenol și le oferă proprietarilor de branduri posibilitatea de a crește ponderea materialelor reciclate utilizate în producție. Astfel este redusă presiunea asupra pădurilor și se accelerează tranziția către o economie circulară. Gama este certificată FSC – Forest Stewardship Council®, standard ce garantează trasabilitatea produselor de origine forestieră şi a proiectelor legate de folosirea acestora – iar substraturile păstrează aceleași funcționalități ca și cele realizate din fibre virgine.

Ville Pollari, director al departamentului VIP Business în cadrul UPM Raflatac, a declarat: „Nevoia de a reduce volumul de deșeuri și de a atenua presiunea asupra surselor de materii prime virgine este evidentă. Una dintre soluții este reprezentată de utilizarea materialelor reciclate. Continuăm să fim lideri în domeniul producției substraturilor sustenabile pentru etichete prin introducerea pe piață a suporturilor de hârtie din fibre 100% reciclate. Tranziția către aceste materiale oferă o serie de beneficii atât pentru proprietarii de branduri, cât și pentru mediu”.

Noua gamă de produse include hârtie cretată concepută pentru etichetele produselor alimentare de înaltă calitate, precum și pentru producția de etichete termice fără fenol, potrivite pentru logistică și retail.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide