Collagraf – producător de adezivi hot melt premium

În cadrul vizitei noastre la târgul Print4All de anul acesta - 29 mai - 1 iunie, Milano, Italia - am ajuns și la standul firmei Collagraf s.r.l., producător de adezivi hot melt sub formă de batoane, granule, pernuțe pe bază de polimeri și copolimeri EVA, EBA, EEH, PSA, POP, PUR, adezivi acrilici, gume termoplastice, rășini, plastifianți, poliamide și copoliamide.

Adezivii produși de Collagraf au ca aplicații: ambalajele din carton, diverse produse din lemn, plastic, ceramică, materiale textile etc. Compania comercializează și o gamă variată de pistoale de lipit cu termoclei stick și aplicatoare pneumatice cu termoclei granule.

La standul lor am discutat cu Andrea Falconi – departmentul de vânzări – care ne-a vorbit atât despre produsele firmei cât și despre experiența lor la acest târg.

Collagraf s.r.l. continuă din anul 2005 lucrările de cercetare și dezvoltare începute în 1979 de Elettrograf s.a.s. în acest domeniu. Astăzi, Collagraf se poate baza pe încrederea a mii de clienți răspândiți în 32 de țări diferite.

Datorită eforturilor continue în ceea ce privește inovarea produselor, firma dispune de capacitatea de a produce o gamă diversificată de adezivi hot melt ce sunt utilizați în multe industrii și sectoare de producție datorită proprietăților adezive remarcabile pe care le prezintă, precum și pentru versatilitatea lor. În fabrica din Rosate, la câțiva kilometri depărtare de Milano, sunt produse diferite tipuri de adezivi cu topire la cald pe bază de EVA, adezivi termofuzibili și adezivi acrilici.

Andrea Falconi ne-a declarat: „Collagraf a investit în mod constant timp și resurse pentru cercetarea și dezvoltarea noilor formule de adezivi, cu scopul de a putea satisface nevoile clienților și așteptările acestora.”

Abordarea, concentrată exclusiv pe cerințele pieței, a determinat compania să implementeze un proces continuu de inovare atât în etapele de producție, cât și în căutarea unor noi formule de adezivi.

Adezivii fabricați de Collagraf sunt produși sub diferite forme, astfel încât să poată fi utilizați în orice tip de aplicație, atât industrială cât și de bricolaj – batoane cu diametrul de 7/12/15 mm, granule, pernuțe.

 

„În prezent avem patru linii de producție diferite, unde se fabrică adezivii pe bază de polimeri și copolimeri, cei acrilici, rășinele, plastifianții, poliamidele și copoliamidele”, a adăugat Andrea Falconi.

Collagraf a participat și în trecut ca expozant la târguri locale de profil. În ceea ce privește Print4All, domnul Falconi a estimat că la ediția de debut au venit aproximativ 80% vizitatori din Italia, restul fiind străini. Ca planuri de viitor preconizează participarea la târgul de ambalaje Taropak din Poznan, Polonia (1-4 octombrie 2018) și la Interpack în Germania (2023).

Andrea Falconi: „În ultimii trei ani, peste optzeci la sută dintre clienți au fost recrutați prin intermediul website-ului nostru, iar dintre toate ramurile industriale care folosesc produsele noastre cea mai mare satisfacție am obținut-o din sectorul de packaging.”

Un aspect de maxim interes pentru cititorii noștri este faptul că în România ei lucrează cu domnul Radu Croitoru, administrator, director și acționar la Elettrograf SRL.

Elettrograf SRL comercializează de 16 ani adezivii produși de Collagraf s.r.l. ( Milano) cu aplicații în tipografie, semnalistică, ambalaje, industria lemnului, textile, automotive, componente periferice și jucării. Elettrograf SRL deține marca înregistrată pentru denumire și sigla pentru spațiul UE din februarie 2017. Din decembrie 2016 a început să exporte pistoale de lipit cu adeziv hot melt sub brandul ELETTROGRAF. Firma mai comercializează colțare din plastic și carton, fulgi din polistiren expandat, bandă din polipropilenă, capsele aferente benzii cât și cleștele de legat, precum și mese semiautomate de legat.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide