Noutati de la Sun Chemical

Sun Chemical vine cu noutati pe piata cernelurilor, atat in sectorul imprimarii offset cu alimentare in coala, cat si in domeniul flexografiei.

IMPRIMAREA OFFSET CU ALIMENTARE IN COALA

Sun Chemical lanseaza noi tehnologii de cerneala pentru imprimarea offset cu alimentare in coala
Sun Chemical a lansat noua sa platforma tehnologica revolutionara „Pace” pentru cernelurile destinate imprimarii offset cu alimentare in coala. SunPak FSP, cerneala emblematica offset cu migrare redusa de la Sun Chemical pentru ambalajele alimentare, va fi prima cerneala care va trece la noua tehnologie odata cu lansarea SunPak FSP EcoPace. Cernelurile sunt concepute pentru a sustine productivitatea optima pe masinile de imprimat moderne de mare viteza si au acreditari puternice de sustenabilitate.

Intr-o era marcata de masini mai rapide, hartie de calitate inferioara, presiuni ale costurilor si obiective de sustenabilitate, imprimatorii se confrunta cu mai multe provocari ca oricand. Sun Chemical recunoaste aceste provocari si, in consecinta, lanseaza aceasta cerneala revolutionara, bazata pe o tehnologie inovatoare a liantului ce ofera o vascozitate mai mare si o aderenta mai redusa. Beneficiile noii tehnologii au fost dovedite prin teste riguroase pe termen lung pentru a oferi cele mai inalte niveluri de productivitate, cel mai mic cost aplicat si cele mai bune beneficii generale de sustenabilitate. Totodata, devotamentul Sun Chemical pentru conformitate si certificari garanteaza ca produsele Sun Chemical nu numai ca indeplinesc, ci depasesc cerintele din reglementarile actuale.

Tehnologia Pace ofera cele mai sustenabile oferte de pana acum ale Sun Chemical. Acest lucru se realizeaza printr-o abordare dubla de selectare a formularilor pe baza de ulei vegetal in care nu este utilizata ceara PTFE. Aceste formulari ofera cel mai mare continut bioregenerabil (BRC), completat de performante exceptionale la imprimare, care garanteaza risipa minima de hartie/carton si, ulterior, reducerea consumului de energie, precum si o spalare cu solventi cu mai putine opriri.

Gama de cerneluri SunPak FSP EcoPace se bazeaza pe o abordare modulara ce le permite imprimatorilor sa schimbe culorile procesului pentru a optimiza acreditarile de durabilitate. De exemplu, in oferta standard CMYK, cernelurile au un certificat C2C Certified Material Health Certificate™ la nivel Bronz, dar acesta poate fi actualizat la Platina prin schimbarea procesului de Galben intr-o versiune speciala.

In plus, cernelurile de proces au un nivel ridicat al continutului bioregenerabil (BRC) mediu de 78%, care poate fi crescut in continuare prin introducerea unui proces special optional de Negru cu BRC crescut, care se bazeaza pe carbon provenit din combustibili nefosili, ceea ce duce la obtinerea unui BRC de 89%.

Aceste cerneluri sunt concepute sa functioneze impresionant pentru imprimarea pe o gama larga de materiale de hartie si carton, garantand flexibilitate si rezultate remarcabile pentru clienti.

Jim Buchanan, Manager Global de Produs pentru Sistemele cu Alimentare in Coala de la Sun Chemical, comenteaza: „Sun Chemical recunoaste ca pe o piata atat de provocatoare, productivitatea la nivel inalt este vitala pentru orice succes. Obiectivul principal in dezvoltarea acestei noi tehnologii a fost acela de a oferi cea mai stabila performanta de inalta calitate pentru o gama variata de cerinte de imprimare, inclusiv cele mai dificile substraturi, garantand o emisie redusa de vapori in echipamentele de imprimare moderne de mare viteza. Tehnologia asigura cerneluri robuste, stabile din punct de vedere litografic, care sustin si productia in tiraje scurte, datorita naturii sale de raspuns rapid atat in sistemele de control al culorilor cu bucla inchisa, cat si al celor cu reglaj manual. Suntem recunoscatori clientilor nostri fideli care au colaborat cu noi in aceasta dezvoltare si au validat tehnologia pe o perioada semnificativa de timp in multe conditii de imprimare diverse. Suntem incantati ca acum acestia se bucura de beneficii si depasesc limitele la capitolele productivitate si eficienta.”

Noile cerneluri Sun Chemical promit sa redefineasca posibilitatile de imprimare cu alimentare in coala, ridicand proiectele clientilor pe inaltimi exceptionale. Acest progres inovator subliniaza angajamentul Sun Chemical de a satisface nevoile in evolutie ale clientilor si de a stabili noi standarde in industrie. Lansarea acestor cerneluri este o dovada a angajamentului Sun Chemical de a-i sprijini pe clientii si partenerii sai cu solutii de ultima generatie care conduc la succes pe o piata aflata in schimbare rapida.”

Sun Chemical lanseaza noua generatie de cerneluri pe baza de ulei vegetal SunLit® ProPace
Sun Chemical a lansat SunLit® ProPace, cea mai recenta generatie de cerneluri pentru imprimarea cu alimentare in coala, concepute special pentru a ajuta cresterea productivitatii in publicatiile comerciale si in imprimarea ambalajelor non-alimentare.

Avand o stabilitate excelenta, reglare rapida, nivel redus de emisie de vapori si aderenta scazuta, cerneala SunLit ProPace este proiectata sa imprime pe o gama larga de substraturi, printre care hartia si cartonul care prezinta probleme. Este optima atat pentru echipamentele de imprimare de mare viteza cu inversor, cat si pentru cele de imprimare in linie care ruleaza mai multe tururi, pana la douazeci si patru de ore.

SunLit ProPace se bazeaza pe noua platforma tehnologica revolutionara a varnish-ului Pace de la Sun Chemical – rezultatul cercetarii si dezvoltarii ample in materiale noi – care permite cerneluri de imprimare extrem de versatile si fiabile, ce ofera rezultate constante de inalta calitate in medii de productie cu miscare rapida, in special pe hartii si cartoane mai dificile.

Cernelurile ofera rezultate excelente pe cele mai moderne echipamente de imprimare de mare viteza. La viteze mari, performanta emisiei de vapori redusa a cernelii SunLit ProPace a fost un obiectiv vital in procesul de dezvoltare. SunLit ProPace nu foloseste ceara PTFE daunatoare mediului si contine niveluri mai ridicate de materiale bioregenerabile.

Jim Buchanan, Manager Global de Produs pentru Sistemele cu Alimentare in Coala de la Sun Chemical, comenteaza: „Suntem foarte incantati de cel mai recent produs din linia noastra tehnologica Pace. Feedback-ul din partea partenerilor nostri de teste a fost coplesitor de pozitiv si vedem aceasta ca o solutie care permite o schimbare treptata a performantei, in special pentru imprimatorii care vor sa depaseasca limitele productivitatii, fie ca vorbim despre productia de volum mare sau de tiraje mai scurte, in care natura extrem de stabila si de raspuns rapid a cernelurilor asigura pregatirea prompta si eficienta. Credem ca SunLit ProPace poate ajuta la obtinerea acelor castiguri suplimentare care pot contribui la schimbare intr-un mediu foarte provocator pentru clientii nostri. In plus, gama este un alt exemplu al angajamentului continuu al Sun Chemical fata de sustenabilitate, deoarece reducem amprenta de carbon a propriilor produse si procese, precum si a clientilor nostri.”

FLEXOGRAFIE

Sun Chemical lanseaza seria de cerneluri pe baza de apa SunStrato® AquaLam Gen2
Sun Chemical a lansat seria de cerneluri SunStrato® AquaLam Gen2, o solutie remarcabila pe baza de apa pentru imprimarea ambalajelor flexibile laminate si rezistente la tratamente termice.

AquaLam Gen2 este a doua generatie de cerneluri din gama deja existenta AquaLam. Oferind o calitate imbunatatita, imprimabilitate si rezistenta la aderenta, gama poate ajuta la reducerea emisiilor de compusi organici volatili (COV) si a emisiilor de CO2 cu 18-20% in comparatie cu cernelurile pe baza de solventi utilizate de obicei in aplicatii similare. Rezultatele pot varia in functie de factori precum reciclarea solventilor, sursele de energie si eficienta uscarii.

Rezultate impresionante sunt deja obtinute cu AquaLam Gen2 de catre unii producatori de ambalaje flexibile cu gama de culori extinsa (ECG) in 7 culori pentru a produce ambalaje laminate de inalta calitate, combinand echipamentul de imprimare recent instalat cu placi de imprimare de ultima generatie si seturi anilox avansate.

Pe langa viziunea acestora asupra unui viitor mai sustenabil, printre alte considerente care au dus la tranzitia catre cernelurile AquaLam Gen2 s-au numarat si preocuparile privind sanatatea angajatilor, imbunatatirea eficientei in manipularea cernelii si securitatea, inclusiv cea in caz de incendiu.

Richard Seymour, Manager de Asistenta Tehnica Cerneluri Lichide pe baza de Apa de la Sun Chemical Europa a declarat: „Lansarea acestei noi game demonstreaza inca o data angajamentul Sun Chemical fata de cercetare si dezvoltare, precum si fata de produse si solutii durabile de proces. Ambalajele laminate de inalta calitate, cu adevarat remarcabile, cu o rezistenta sporita la aderenta, au fost obtinute deja de cativa dintre primi adoptatori si asteptam cu nerabdare sa ajutam mai multi producatori de ambalaje si proprietari de branduri sa aiba si ei aceeasi experienta.”

Rezolutia tiparului in heptacromie cu cernelurile noastre se apropie de calitatea tiparului digital. Imbratisati viitorul ambalajelor flexibile cu seria noastra de cerneala de ultima ora, ecologica. Experimentati o eficienta inegalabila, o calitate uimitoare a imprimarii si o sustenabilitate robusta.

Sun Chemical lanseaza cerneala pigmentara Xennia Jade pentru piata DTF
Sun Chemical a lansat Xennia Jade, o cerneala pigmentara care raspunde cerintelor crescande ale pietei direct-to-film (DTF). Solutia a fost conceputa special pentru a raspunde provocarilor esentiale cu care se confrunta utilizatorii tehnologiei DTF din aceasta piata, oferind un set de cerneala de inalta calitate, stabila si fiabila pentru productie zilnica, saptamanala si lunara fara intreruperi.

Xennia Jade va fi prezentata la FESPA (Stand G41, Sala 5) in Centrul de Conferinte si Expozitii RAI din Amsterdam, Olanda, in perioada 19-22 martie 2024, permitandu-le profesionistilor din industrie sa experimenteze nemijlocit caracteristicile care o fac o alegere ideala pentru nevoile in evolutie ale pietei DTF.

Piata DTF a cunoscut o crestere fara precedent in ultimii doi ani, ceea ce subliniaza nevoia de solutii inovatoare pentru a raspunde cerintelor in continua evolutie ale industriei. Solutiile existente in industrie prezinta unele provocari in ceea ce priveste fiabilitatea si performanta. Recunoscand importanta performantei consecvente, Sun Chemical a dedicat timp si resurse considerabile pentru a dezvolta o solutie cuprinzatoare, adaptata pentru a raspunde nevoilor specifice ale pietei.

Angajamentul Sun Chemical de a imbunatati calitatea imprimarii si experienta utilizatorului este scos in evidenta odata cu Xennia Jade Alb (White), un produs avansat ce ofera cerneala cu opacitate ridicata, cu cerinte de mentenanta reduse. Atunci cand este combinata cu setul CMYK cu intensitate mare de culoare, utilizatorii pot beneficia de cea mai buna performanta a aplicatiei, aceasta permitand posibilitatea imprimarii pe o gama completa de substraturi colorate, inclusiv camasi negre. Cerneala Xennia Jade poate fi folosita cu pulberi de rasina disponibile in comert; insa gama Xennia Jade inglobeaza si un pudra adeziva pentru o aplicare optima si rezistenta la abraziune. Produsul Xennia Jade poate fi folosit si pe o gama larga de substraturi non-textile, demonstrandu-si potentialul de a fi utilizat in diverse industrii.

Edri Baggi, Business Manager pentru Sun Chemical’s Textile Inks Business comenteaza: „Odata cu lansarea Xennia Jade, am adoptat o abordare meticuloasa, dedicand timp pentru a garanta o cerneala de inalta calitate si fiabila. Interactiunea noastra cu clientii a jucat un rol esential, ajutandu-ne mult sa cream noua cerneala pigmentara. Ne-am implicat in conversatii in profunzime cu acestia, intelegand nevoile specifice si provocarile tehnologice cu care se confrunta, precum si consideratiile de sustenabilitate si siguranta. Rezultatul este o solutie creata pentru a aborda cat mai multe dintre aceste preocupari pentru a ridica pe noi culmi spatiul de aplicare.”

https://www.sunchemical.com/

COMPANII MENȚIONATE ÎN ACEST ARTICOL:

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide