Excelenta in signalistica indoor si outdoor cu noua imprimanta Mimaki UJV55-320 UV LED

Noua imprimanta inkjet Mimaki UJV55-320 de format mare cu tehnologie LED UV vine cu o combinatie unica intre productia de materiale cu dimensiuni foarte mari cum ar fi bannerele, mash-urile, folii de colantare auto, materialele grafice pentru retail, expozitii si vitrine si alte aplicatii similare cu latimi de pana la 3,2 m si versatilitatea imprimarii simultane pe doua role. Echipamentul efectueaza lucrari de imprimare cu viteze de pana la 110 m2/h si rezolutii de pana la 1 200 dpi, in functie de substrat. Este disponibil in doua configuratii: 4 culori sau 6 culori plus alb. Tehnologia de uscare instantanee cu LED UV de cerneala are ca rezultat elemente grafice care ies uscate din imprimanta si sunt deja gata pentru finisare, reducand semnificativ timpul ciclului de productie. In plus, cernelurile cu uscare rapida UV nu emit compusi organici volatili, minimizand amprenta de carbon.

 

Cateva caracteristici ale acestui model:

 • Dimensiuni: 5,680 mm x 1,220 mm x 1,440 mm
 • Configuratii: 4 culori sau sase culori plus alb
 • Cerneala utilizata: LUS-120 cu uscare rapida UV
 • Latime de imprimare: 3.200 mm
 • Rezolutii de print: pana la 1200 dpi
 • Viteza de imprimare: maximum 110 m2/h
 • Posibilitate de incarcare simultana a doua role
 • Bec LED integrat pentru verificarea aspectului printului
 • Functie NRS pentru selectare duze de inlocuire
 • Un nou software RasterLink6Plus de procesare a imaginii cu difuzie fina (MFD1) ce reduce zgomotele de imagine
 • Tehnologie MAPS4 pentru estomparea granitelor dintre benzile de print

Pe suporturile media transparente, un strat de baza alb va imbunatati considerabil vibratia culorii unui strat de culoare imprimat deasupra. Imprimarea in trei straturi (stratul de baza: culoare, stratul median: alb, stratul de deasupra: culoare) permite crearea de elemente de signalistica pentru geamuri care au un aspect estetic din orice unghi ar fi privite. In plus, atunci cand grafica este doar cu alb, aspectul imprimarii este foarte elegant. O astfel de metoda de imprimare extinde gama de aplicatii de imprimare cu cerneala alba.

Cerneala LUS-120 de la Mimaki folosita pe imprimanta UJV55-320 UV LED

Cernelurile cu uscare rapida UV formeaza pelicule de cerneala mai groase in comparatie cu alte cerneluri cum ar fi cernelurile cu solventi si mentin culorile vibrante atunci cand sunt utilizate pentru panourile backlit. De asemenea, imprimanta permite aplicarea unui primer in cazul substraturilor care necesita aceasta, pentru a asigura aderenta cernelii pe substrat. In general, pentru a creste gradul de opacitate, doar cerneluri UV color sunt utilizate in cazul imprimarii multistrat, dar printul are un aspect intunecat pe un panou backlit in timpul zilei cand iluminarea interna este oprita. Insa prin introducerea unui strat alb in imprimarea cu trei straturi, modelul UJV55-320 permite o reproducere excelenta a culorilor atat ziua, cat si noaptea. Acest procedeu permite proiectarea unui panou backlit superb, care poate fi ajustat in functie de aplicatie, locatie si grafica.

Spre deosebire de alte modele, imprimanta UJV55-320 dispune de o serie de functii care ii asigura avantaje unice, dintre care vom enumera doar cateva.

Becul LED integrat este util pentru verificarea aspectului printului inainte de aplicarea acestuia pe panoul backlit. Aceasta functie minimizeaza cantitatea de deseuri de suporturi media, deoarece un operator poate opri imediat imprimarea atunci cand descopera greseli de imprimare sau alte probleme. In plus, productivitatea creste si prin faptul ca imprimarea si verificarea calitatii acesteia au loc simultan.

Cernelurile UV folosite de imprimanta UJV55-320 se usuca instantaneu prin iradierea UV; astfel, nu mai este nevoie de timp de uscare. Capacitatea de a efectua procesarea si operatiunile imediat dupa imprimare scurteaza timpul de operare, imbunatateste productivitatea si scurteaza termenul de livrare.

De asemenea, imprimanta atinge o viteza de imprimare de 60 m2/h in modul de mare viteza pe material de banner. Pentru a oferi rezultate excelente in materie de imprimare si productivitate, Mimaki ofera profile optime care corespund diferitelor tipuri de suporturi media si rezolutii de imprimare.

Datorita latimii de imprimare de 3.200 mm, se pot incarca simultan pe acelasi tambur doua role de suporturi media care pot fi imprimate simultan. Aceasta functie permite derularea concomitenta a mai multor lucrari. Utilizatorul poate selecta separat latimile preferate pentru fiecare rola intr-un interval specificat, de la 210 la 1.524 mm. Latimea fiecarui suport media precum si distanta dintre cele doua role sunt detectate automat.

Mai mult, duzele infundate sunt detectate si recuperate automat fara a le crea neplaceri utilizatorilor. Unitatea de verificare a duzelor (NCU) detecteaza automat duzele infundate si efectueaza curatarea, pe cata vreme unitatea de recuperare a duzelor (NRS) foloseste doar duze bune ca inlocuitori daca duzele infundate nu sunt recuperate dupa curatare. Aceste functii permit o imprimare fara intreruperi si reduc deseurile de material imprimat datorate duzelor defecte.

Duzele infundate sunt detectate automat prin monitorizarea picaturilor fine de cerneala cu ajutorul unor senzori speciali. Atunci cand duzele infundate sunt localizate, acestea sunt curatate automat, ceea ce duce la diminuarea deseurilor de material imprimat. Duzele sunt verificate la fiecare fisier transferat. Daca duzele infundate nu sunt recuperate dupa curatare prin functia NCU, functia NRS selecteaza duze de inlocuire si apoi reporneste imprimarea. Aceasta este o noutate importanta, deoarece anterior, cand curatarea duzelor esua, capul de imprimare trebuia reparat de un tehnician, iar operatiunea de imprimare inceta pana cand capul de imprimare era reparat. Functia NRS permite imprimantei sa continue imprimarea fara intreruperi prin utilizarea duzelor nedefecte ca inlocuitori pentru duzele defecte pana la sosirea tehnicianului.

Tehnologia de Circulatie Mimaki (MCT) circula cerneala alba la intervale regulate pentru a preveni sedimentarea pigmentului si a obtine un jet de cerneala stabil chiar si imediat dupa pornirea masinii. In plus, aceasta tehnologie reduce risipa de cerneala alba si prin urmare ofera o imprimare ecologica si economica.

Dithering-ul este o tehnica de procesare a imaginii care adapteaza datele imaginii pentru imprimarea inkjet. Insa ditheringul de model si cel de difuzie a erorilor ar putea genera un zgomot de imagine particular care poate duce la imprimari neuniforme ale culorilor sau la tonuri distorsionate chiar si pe o unitate de imprimare de inalta performanta.

Noul software RasterLink6Plus, care inglobeaza tehnica Mimaki brevetata de procesare a imaginii cu difuzie fina (MFD1) reduce zgomotele de imagine datorate dithering-ului prin procesarea hibrida a dithering-ului de model si a celui de difuzie a erorilor, imbunatatind astfel calitatea imprimarii.

In general, granitele dintre benzile de print sunt niste linii drepte. Prin urmare, chiar si o usoara nealiniere intre granite cauzeaza aparitia dungilor sau o imprimare color neuniforma. Pentru a minimiza acest neajuns, Mimaki a dezvoltat tehnica MAPS. UJV55-320 este prima imprimanta din lume care utilizeaza cea mai recenta tehnica MAPS4, ingloband cel mai avansat algoritm pentru imprastierea granitelor dintre benzile de print. Astfel, se pot obtine printuri de calitate superioara chiar si in imprimarea de lunga durata si la viteze mari.

Fiecare nuanta de cerneala isi are propria greutate si viscozitate. Pentru a obtine o repartizare precisa a picaturilor fine de cerneala pe suportul media, Mimaki a proiectat o tehnica optima de control al formei de unda care permite capului de imprimare sa pulverizeze fiecare culoare de cerneala intr-un unghi optim, mentinand o rotunjime excelenta a picaturilor fine de cerneala. In fiecare mod de imprimare, dimensiunile picaturilor fine de cerneala din intervalul 7–36 pl sunt selectate automat pentru a obtine rezultate optime de imprimare.

Geko – Master Dealer Mimaki in Romania, Bulgaria si Moldova – va invita sa luati legatura cu specialistii sai pentru a afla mai multe informatii despre cele mai noi oportunitati creative facilitate de echipamentul de imprimare Mimaki UV LED UJV55-320.

www.geko.ro

 

COMPANII MENȚIONATE ÎN ACEST ARTICOL:

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide