Noua Rapida 106 X de la Koenig & Bauer promite cel mai înalt nivel de calitate, la cea mai ridicată viteză de imprimare

Koenig & Bauer se numără printre furnizorii importanți de tehnologii pentru imprimare care și-au organizat propriul târg virtual în perioada 16-25 iunie, data fiind aleasă pentru a coincide cu perioada în care ar fi trebuit să se desfășoare drupa 2020.

În cadrul evenimentului transmis din centrul unde sunt dezvoltate tehnologiile destinate industriei de packaging, situat în Radebeul, Germania, compania producătoare de echipamente de tipar offset și digital în coală, precum și de sisteme de finisare și tipar flexografic a prezentat publicului lansări de produse și demonstrații în cadrul unor sesiuni ce au avut loc în engleză și germană prin transmisiune directă pe website-ul Koenig & Bauer. Printre cele mai importante noutăți s-a numărat și echipamentul de imprimare Rapida 106 X „Generation 2020” cu alimentare în coală, iar sesiunea din data de 23 iunie 2020 s-a concentrat pe prezentarea prin demonstrații live a acestui echipament în aplicații de packaging.

Noua imprimantă de format mediu, Rapida 106 X, este rezultatul sugestiilor clienților care își doreau viteze mai mari de producție, mai puțină mentenanță și un grad cât mai ridicat de automatizare. Prima schimbare realizată a fost la nivelul ventuzelor care alimentează mașina cu hârtie, cărora le-a fost optimizată forma astfel încât fiecare coală, chiar și în cazul substraturilor mai grele, să poată fi întotdeauna introdusă individual în fluxul de lucru. În plus, fiecare coală este de acum numerotată pentru a putea fi identificată în stadii mai avansate ale procesului de imprimare. Sistemul integrat de control al calității funcționează pe baza unei camere care fotografiază fiecare coală imprimată, calibrarea realizându-se automat după inspectarea primelor 10 coli. Fotografiile pot fi folosite și pentru compararea cu PDF-ul original al clientului.

Rapida 106 X poate fi controlată remote prin intermediul unei aplicații, care permite totodată verificarea statusului comenzii și estimarea timpului rămas până la golirea cartușelor de cerneală. Spălarea jgeabului și schimbarea cernelii se realizează automat în aproximativ 3 minute, iar aceste procese pot fi efectuate în timp ce echipamentul încă funcționează. Schimbarea plăcilor de imprimare durează mai puțin de un minut și se realizează în paralel cu procesul de spălare al jgeabului și cilindrilor.

Rapida 106 X poate funcționa cu cerneluri care respectă standardele industriei alimentare și poate imprima până la 20 000 de coli pe oră în format 740 x 1 060 mm – un record mondial pentru această configurare, potrivit reprezentanților companiei.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide