Tendinte majore de care tipografiile trebuie sa tina cont in 2023

Ultimii câţiva ani au fost dificili pentru sectorul de imprimare. Carantina si restrictiile din timpul pandemiei au determinat o scadere a cererii de pe piata pentru aplicatiile traditionale de imprimare. In plus, a crescut utilizarea formatului mare, a ambalajelor usoare si a etichetelor. Indreptandu-si rapid atentia catre alte piete, companiile de imprimare au cunoscut o dezvoltare rapida. Industria da semne clare de revigorare economica, ceea ce este o veste buna. Se preconizeaza ca anul 2023 va fi mult mai bun. Cei care se adapteaza la schimbari vor avea doar de castigat de pe urma noilor tendinte si vor juca un rol mai important in succesul clientilor lor. Care sunt aceste tendinte?

In primul rand, se preconizeaza ca imprimarea digitala se va extinde datorita schimbarii retelelor de aprovizionare. In ultimii doi ani a avut loc o tranzitie clara catre comertul electronic, iar consumatorii se asteapta acum la termene de livrare record. Din cauza cresterii productiei locale si a duratelor prelungite de expediere in strainatate, exista o cerere mai mare pentru imprimarea in volume variabile si realizarea de etichete. In plus, clientii cauta optiuni mai prietenoase cu mediul ambiant.

Asadar, dat fiind faptul ca produce mai putine materiale reziduale si este mai putin poluanta, imprimarea digitala este o solutie excelenta la aceasta problema. Totodata, aceasta utilizeaza materiale mai ecologice, ceea ce duce la costuri scazute pentru clienti. In plus, imprimarea digitala prezinta avantaje in sectorul cumparaturilor online deoarece in comparatie cu tehnologiile non-digitale, ofera mult mai multa versatilitate.

Aceasta inseamna ca firmele de print pot dezvolta bannere personalizate, indicatoare si mai multe optiuni de imprimare folosind designuri digitale sau ambalaje inovatoare cu coduri QR care pot fi scanate si partajate. Organizatiile vor trebui sa faca acest lucru pentru a valorifica la maximum avantajele livrarii cu ajutorul dronelor si ale trasabilitatii coletelor in timp real.

In al doilea rand, automatizarea aduce o eficienta crescuta. Deja tipografiile economisesc bani si forta de munca introducand automatizarea fluxurilor de lucru in procesele de imprimare si utilizand echipamente de finisare integrate. Atunci cand operatiunile sunt automatizate, este nevoie de mai putini oameni pentru a duce o lucrare pana la final. Ca rezultat, imprimantele pot prelua mai multe lucrari, le pot oferi rezultate mai bune clientilor si astfel isi reduc cheltuielile de productie.

In plus, automatizandu-si fluxurile de lucru, tipografiile pot gestiona non-stop comenzile primite si pot maximiza eficienta echipamentelor de care dispun. Astfel, pot reduce timpul dedicat imprimarii si finisarii, pot imprima in volume variabile, isi pot spori randamentul si pot oferi noi servicii pentru a atrage noi clienti. Datorita avantajelor pe care le prezinta, automatizarea va continua sa se extinda in 2023.

In al treilea rand, trebuie luate mai mult in considerare solutiile de design. Resursele umane specializate in design sunt din ce in ce mai importante chiar si pentru cele mai mici companii de imprimare. Concentrarea pe acest sector va poate ajuta sa ramaneti competitiv in industrie, indiferent daca dispuneti de un singur designer grafic sau de o echipa mai mare. In plus, acum puteti obtine venituri din designul de logo-uri si de site-uri web in loc sa va bazati doar pe veniturile din materialele tiparite.

In al patrulea rand, una dintre cele mai eficiente strategii de marketing accesibile astazi este marketingul digital. O bucla de publicitate pe retelele de socializare poate ajunge la anumiti vizualizatori pentru o perioada nelimitata de timp, ceea ce o face exemplul ideal. In plus, aceste retele ofera acum si alte optiuni, cum ar fi productia de podcast-uri si gazduirea de site-uri web.

In al cincilea rand, cresterea in sectorul serviciilor de imprimare sustenabila este o tendinta care cel mai probabil se va extinde in continuare in urmatorii cativa ani. Se estimeaza ca tehnologiile ecologice vor deveni un lucru la ordinea zilei in sector in 2023 si pe viitor. Desigur, pe langa faptul ca sunt benefice din punct de vedere ecologic, aceste tehnologii ofera o multime de alte avantaje, deci pot creste calitatea produsului dv.

In al saselea rand, asistam la o ascensiune a tehnologiei inkjet digitala. Aceasta crestere va fi determinata in principal de industria tipografica, industrie care inregistreaza o cerere mai mare pentru ambalaje usoare, controlabile, care sa fie si accesibile ca pret. Pentru a evita sacrificarea calitatii sau vitezei, este esentiala selectarea unei cerneli care poate imprima pe diferite substraturi, inclusiv ambalaje din tesaturi sau ambalaje usoare. Vaful de lance este tehnologia inkjet cu polimerizare LED UV. Datorita cresterii continue a comertului electronic, nevoia de optiuni de ambalare multiple va ramane extrem de puternica de-a lungul anului 2023 si pe viitor.

In al saptelea rand, este recunoscut faptul ca unul dintre tipurile principale de publicitate este campania de marketing direct prin corespondenta. Este o metoda fiabila si eficienta de a aduce noi clienti, in timp ce ramane rezonabila ca pret. Programele de marketing prin corespondenta directa le permit companiilor sa isi mentina notorietatea de brand in timp ce continua sa ii influenteze pe clientii actuali sau inactivi.

In final, in al optulea rand, in 2023 sustenabilitatea se va bucura de o prioritate crescuta. Multe organizatii se concentreaza acum pe minimizarea impactului lor asupra mediului ambiant; astfel, producatorii si partenerii lor autorizati trebuie sa vina cu oferte tehnologice mai ecologice. Analizarea si raportarea imbunatatita a datelor, bunurile si serviciile din cadrul economiei circulare, studierea datelor legate de emisiile de carbon, precum si automatizarea proceselor pot contribui impreuna la sustenabilitate. Tranzitarea clientilor de la serverele din reteaua interna la serverele in cloud contribuie la randul sau la reducerea consumului de energie IT si a emisiilor de carbon asociate.

In concluzie, se pare ca avantajele imprimarii digitale online constituie o mare atractie pentru clienti si companii, iar aceasta tendinta este aici pentru a ramane. Si sa nu uitam ca sectorul de imprimare comerciala a fost complet transformat de disponibilitatea incarcarilor pe internet de fotografii si designuri pentru albume cu imagini, felicitari, brosuri, elemente de semnalistica si multe altele.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide