Problema seriilor mici și-a găsit antidotul, noul Adline LST – 0604

Cererea de piață pentru produsele creative a primit în ultimii ani un avânt uriaș, odată cu dezvoltarea și popularitatea câștigată de comerțul online. Acesta a oferit mediul perfect pentru oamenii pasionați, care își doresc să facă din hobby-ul lor un mod de exprimare și chiar o sursă de venit.

Imaginea industriei cadourilor include un trend clar: consumatorii nu își mai doresc doar obiecte personalizate, care nu sunt produse în masă, ci obiecte unice cu o poveste în spate, pe care acum și le pot cumpăra direct de la producători speciali care nu mai sunt un brand ci meșteșugari, maeștri artizanali care realizează obiecte din pasiune și dăruire, își vând produsele chiar și pe rețelele de socializare, pot livra oriunde și au acces la piețele internaționale. Iar ambalajele trebuie să se ridice la nivelul așteptărilor.

 

Consumatorii apreciază că obiectul a fost creat de către o persoană reală care a investit în el energie și timp, că ambalajul păstrează aceeași notă specială și că realizarea lui a pornit de la o pasiune și multă autenticitate. Dorința de a intra în contact cu maestrul artizan dă naștere atâtor efuziuni de entuziasm încât chiar și unii distribuitori internaționali, jucători mari ai industriei, fac din campaniile lor de marketing un prilej pentru a încorpora povestea originii produselor pe care le pun pe piață. Consumatorii află în acest fel mai multe despre comunitățile care au dat naștere obiectelor cumpărate, iar produsele primesc valoare adăugată și sunt încărcate de un simbolism unic dat de contactul uman autentic. Etsy.com, magazin online dedicat tuturor meșteșugarilor independenți, își creștea cifra de afaceri cu 20% în 2018, semn că o nouă generație de oameni are nevoie de un antidot pentru producția de masă a unor produse mai mult sau mai puțin identice. Directorul Executiv al Etsy, Josh Silverman, declara într-un interviu: „Trăim într-o mare de asemănare. Oamenii cumpără tot mai mult aceleași bunuri produse în masă de la aceleași câteva companii, iar lumea își dorește un antidot”.

 

Antidotul pare a fi produsul creativ. Există o cerere uriașă pentru echipamente care răspund acestor nevoi de nișă fiindcă artizanii doresc ca ambalajele să păstreze un stil specific. Printre companiile care încep să includă în portofoliile lor și soluții pentru această piață nouă se numără și Adline Solutions, care a lansat la început de 2020 mașina de debitat cu cuțit LST – 0604 pentru dimensiuni mici, de până la 600 mm. Echipamentul este ideal pentru decuparea diferitelor cartoane și materiale dure (printre care și carton ondulat, carton cretat, plastic, textile, EVA foam) într-o mare varietate de forme, în serii mici și medii, având în plus și costuri reduse, fără ca acest lucru să însemne și un rabat de la viteză și precizie. Artiștii nu vând doar produsul, ci și un sentiment și o experiență, de aceea ambalajul – primul contact al clientului cu produsul – ar trebui să poarte și el o amprentă specială. LST – 0604 este instrumentul ce acordă flexibilitatea necesară producerii unui ambalaj capabil să se muleze perfect pe un concept personal. Dotat cu capete multifuncționale, a fost proiectat pentru o gamă largă de aplicații specifice: cuțitul de tăiere oscilant, instrumentul de desenare, rola de biguire și sistemul de poziționare cu cameră și laser, alături de alte diferite tipuri de cuțite de tăiere și roți de biguire pe dimensiuni variate îl transformă în noul instrument dorit de toți artiștii și de firmele care au nevoie de ambalaje și materiale publicitare cu o notă personală.

Zona de lucru a echipamentului este de 600 x 400 x 1,5 mm, iar adâncimea de tăiere ajunge până la 1,5 mm (în funcție de tipul materialului). Viteza de realizare a unui produs unic este la fel de importantă ca în orice alt proces de producție. Noul produs Adline are o viteză de deplasare și de lucru de 1000 mm/s, în funcție de tipurile materialelor prelucrate, la un diametru minim de tăiere de 3,0 mm. Fiecare detaliu este important pentru ca viziunea artistului să se materializeze cât mai precis, așa că o bună fixare a materialului prelucrat manual este vitală. Adline LST – 0604 realizează fixarea materialului în vacuum, are o precizie de poziționare de +/- 0,01 mm și o precizie de repetare de +/- 0,05 mm. Panoul de control este dotat cu LED și ecran tactil pentru operarea mașinii, a cărei interfață funcționează cu ajutorul unui port RJ45 Ethernet.

Unul dintre elementele care nu trebuie uitate în realizarea ambalajului produsului tău creativ este, de fapt, un îndemn: fii personal! Include detalii despre produs, spune exact ce materiale ai folosit și adaugă detaliile creației obiectului, dacă produsul tău a fost inspirat de un anumit peisaj sau o anume experiență, adaugă acele detalii – îl vor face pe cumpărător să se simtă parte a procesului de design. Există ambalaje sub formă de cutie, cutie plată, cutie cu capac, tuburi, pungi de hârtie, plicuri, ambalaje legate cu panglică sau cu materiale de umplutură. Echipamente precum noul Adline LST – 0604 te pot ajuta să creezi ambalajul perfect și unic pentru produsele tale, chiar dacă acest lucru implică și combinarea cu plastic, hârtie, carton sau materiale textile. O viziune inovatoare are nevoie de mijloacele cele mai flexibile pentru materializarea ei, viziunea creează noi ocazii de consum și experiențe noi. Tu cum ți-ai proiecta ambalajul unic dacă ai avea echipamentul care ți-ar oferi toate posibilitățile de creație?

Mai multe detalii puteți vedea pe adlinesolutions.ro

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide