Amcor investește 5 milioane de dolari în ambalajele active și inteligente

Amcor este lider mondial în dezvoltarea și producția de ambalaje responsabile din punct de vedere ecologic, precum și membru AIPIA (Asociația pentru industria ambalajelor active și inteligente). De curând compania a anunțat o investiție stategică de 5 milioane de dolari în activitatea unui alt membru AIPIA – PragmatIC Semiconductor, lider în dezvoltarea și producția de circuite electronice flexibile imprimate.

Compania britanică PragmatIC dezvoltă circuite integrate flexibile (FlexIC) care depășesc domeniul de aplicare al electronicii convenționale. Gama ConnectIC de cipuri integrate pentru identificare prin radiofrecvență și comunicare în câmp apropiat (RFID/NFC) poate fi încorporată în ambalaje pentru a stoca și transmite informații către dispozitive precum smartphone-urile. Tehnologia poate fi aplicată clienților Amcor din domenii diverse precum cel alimentar, farmaceutic, medical, casnic și de îngrijire personală.

Frank Lehmann, vicepreședinte al departamentului pentru inovație din cadrul Amcor, a oferit mai multe informații: „În calitate de lider mondial în domeniul ambalajelor diversificate, Amcor este bine poziționată pentru a profita de inovațiile de ultimă oră în materie de sustenabilitate și digitalizare. Suntem încântați să ne asociem cu PragmatIC Semiconductor pentru a explora modalități de a valorifica și integra aceste circuite integrate flexibile în portofoliul nostru de soluții de ambalare mai sustenabile”.

Scott White, CEO al PragmatIC Semiconductor, a adăugat: „Suntem încântați să ne asociem cu un lider al industriei precum Amcor. Această investiție este o dovadă a valorii pe care Amcor continuă să o acorde inovației și viziunii noastre colective asupra modului în care ambalajele pot fi folosite pentru a conecta clienții și consumatorii cu informațiile de care au nevoie”.

Investiția Amcor a făcut parte din runda de finanțare de serie C în valoare de peste 90 de milioane de dolari acordată companiei PragmatIC Semiconductor.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide