Benzile adezive Ubis de la RPD garantează durabilitatea și sustenabilitatea în packaging

Ubis este unul dintre cei mai mari producători de benzi adezive din Vestul Europei, având o experiență de peste 50 de ani pe piață, o prezență comercială în 70 de țări și o capacitate anuală de producție de 400 milioane mp. Benzile adezive Ubis sunt realizate folosind tehnologii avansate hotmelt și solvent. Producătorul oferă, astfel, o gamă completă de produse de specialitate destinate unor aplicații diverse, populare la nivel mondial datorită înaltelor standarde calitative, iar din 2021, benzile adezive Ubis sunt disponibile și în România prin parteneriatul cu Romanian Paper Distribution, divizia Packaging. Aceasta se adresează tuturor producătorilor și include folii stretch pentru paletizare manuală sau automată (BeSTretch), folii termocontractibile, benzi de ranforsare, hârtie de ambalare, folii de protecție, colțare, cuttere, plăci PVC și echipamente de ambalare.

Parteneriat Ubis – RPD

Colaborarea dintre Ubis și RPD – una dintre cele mai importante companii românești în domeniul distribuției de materiale pentru industria tipografică, office și industria ambalării a pornit de la oportunitatea sesizată de specialiștii diviziei packaging RPD de a introduce în piața din România un nou brand de benzi adezive premium și benzi de ambalare.

Compania a introdus brandul Ubis pe piața din România fără dificultăți, produsele fiind foarte apreciate de către clienți datorită calității și performanței la cele mai înalte standarde. Brandul este unul foarte popular, cu o mare concentrare mai ales pe piața de desfacere europeană, ceea ce a simplificat procesul de comercializare. Benzile adezive Ubis sunt ideale pentru aplicații în industria publicitară, alimentară, textilă, a băuturilor alcoolice și non-alcoolice.

Produsul pilot al gamei Ubis distribuit de către RPD în România a fost banda adezivă solvent Ubis PP525, cu adeziv din cauciuc natural, ca urmare a creșterilor de preț semnificative ale principalilor producători locali de benzi adezive.

Benzi adezive holtmelt și solvent

Din portofoliul RPD face parte și banda adezivă hotmelt pentru uz automat PP5120 Ubis (grosime totală de 44 microni), o bandă BOPP cu adeziv pe bază de cauciuc sintetic hotmelt, atribute care transformă acest produs în soluția perfectă pentru sigilarea diverselor ambalaje din carton de greutate medie, de uz general și industrial. Produsul este disponibil în trei variante de culoare: alb, maro și transparent. Performanțele de aderență rapidă, rezistență sporită și elongația optimă la rupere sunt garantate timp de 12 luni, chiar și pe cutii din carton reciclat, permițând depozitarea în siguranță chiar și în medii supuse la variații de temperatură. Acest model este disponibil și în varianta de uz manual PP5005 Ubis, având o grosime totală mai mică (42 de microni) și rezistență la temperaturi cuprinse între -10 și 60ºC.

Printre cele mai populare și mai des solicitate produse din gama Ubis se numără banda adezivă solvent pentru uz automat PP530, care oferă clienților RPD aceeași calitate superioară acum și pe bază de adeziv din cauciuc natural (grosime totală a benzii de 44 microni), garantând rezistență la temperaturi cuprinse între -25 și 65ºC. Banda adezivă PP530 este ideală pentru sigilarea cutiilor din carton ondulat de greutate medie, oferind aplicabilitate garantată mai ales în industria mobilei, automotive și cea alimentară.

Portofoliu packaging eco-friendly

Înțelegând importanța abordării unor strategii sustenabile, RPD s-a orientat către un portofoliu de produse eco-friendly, lansând soluții tehnice ecologice pe piața produselor de ambalare.

Un astfel de produs este banda adezivă Ubis Ecopaper Brown 100% reciclabilă, cu suport integral din hârtie, ideală pentru sigilarea cutiilor de carton cu greutate ușoară spre medie din industriile farmaceutică și FMCG (bunuri de larg consum, non-durabile). Benzile Ecopaper au o grosime totală de 125 microni și pot fi folosite în diverse aplicații de ambalare datorită rezistenței sporite la temperaturi mari și la umiditate, maleabilității și rezistenței superioare la întindere. Banda Ubis Ecopaper poate fi aplicată ușor, este personalizabilă prin imprimare flexografică, oferă aderență bună chiar și pe cutii din carton reciclat și folosește adeziv pe bază de cauciuc natural (adeziv solvent).

BeStretch Netroll, folia de paletizare fără tub, este soluția optimă pentru nevoia de ambalare cu amprentă de carbon diminuată, contribuind astfel la diminuarea deșeurilor din carton. Cu o componență 100% reciclabilă, acest produs inovator reprezintă fuziunea perfectă dintre performanță, calitate și eco-sustenabilitate.

Produsele Ubis sunt certificate prin teste derulate de AFERA (Asociația europeană pentru industria benzilor adezive), reprezentând fuziunea perfectă dintre performanță, calitate și eco-sustenabilitate.

Viitorul este verde

Strategia RPD pentru perioada următoare include extinderea ofertei de benzi adezive ecologice, introducând progresiv pe piață un nou produs marca Ubis – Ecoline Kraft 700. Aceasta este o bandă adezivă din pulpă lemnoasă 100%, fără plastifianți, potrivită pentru uz manual și automat în aplicații de sigilare a cutiilor din carton cu greutate medie și de mare tonaj. Ecoline Kraft 700 garantează aderență pe orice tip de suprafață, este personalizabilă folosind tehnologie flexografică și poate fi reciclată împreună cu produsele din hârtie. Totodată, acest produs are omologare FSC.

Romanian Paper Distribution este o poveste de succes 100% românească, prezentă pe piața locală de peste două decenii. Portofoliul RPD conține peste 3000 de produse adresate atât tipografilor, cât și experților în comunicare vizuală, agențiilor de publicitate și designerilor. Cu sediul central în București și șase filiale teritoriale, în Brașov, Cluj, Iași, Timișoara, Brăila și Constanța, amprenta națională a companiei permite consultanța rapidă a clienților, prin intermediul punctelor cheie ale rețelei de distribuție.

www.rpd.ro

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide