Câștigătorii concursului Pro Carton/ECMA Awards 2018

Competiția internațională de design pentru cutii pliabile organizată de Pro Carton - asociație care promovează la nivel internațional utilizarea ambalajelor din carton - și ECMA - Asociația Fabricanților Europeni de Cutii Pliabile - a atras și anul acesta un număr record de participanți.

Câștigătorii concursului au fost anunțați la sfârșitul lunii septembrie la gala de premiere a Congresului Anual ECMA, organizat la Casa Societății Letone din Riga.

Înființată cu peste 20 de ani în urmă, Pro Carton/ECMA Awards este cea mai prestigioasă competiție din Europa care se adesează industriei ambalajelor din carton.

Anul acesta, ambalajele selectate au fost grupate în 9 categorii diferite, la care s-au adăugat cele mai râvnite distincții ale concursului – „Cutia anului” și „Premiul publicului”.

Juriul Pro Carton/ECMA Awards a fost compus din: Satkar Gidda (SiebertHead, președintele juriului), Lotte Krekels (Carrefour Belgia), Susanne Lippitsch (SL Design), Andrea Bottan, (Nestlé) și Peter Klein Sprokkelhorst (consultant independent).

Premiul la categoria „Salvați planeta” a fost câștigat de Van Genechten Packaging cu ambalajul „FlatSkin”, produs pentru Sealpac. FlatSkin este potrivit pentru aproape orice conținut: carne, fructe de mare, brânză etc. Ambalajul a fost imprimat pe ambele fețe cu o serie de cerneluri în culori puternice, care prezintă proprietăți de migrare reduse.

FlatSkin
FlatSkin

 

„Cutia anului 2018” este „6 Mini Moët Pack”, proiectat de Van Genechten Packaging. Aceasta conține șase sticle mici de Moët Imperial și șase cupe de șampanie aurii. Ambalajul conic este prevăzut cu mâner din plastic pentru a putea fi transportat mai ușor, iar designul este pus în evidență de lacuri selective lucioase.

6 Mini Moet Pack
6 Mini Moet Pack

 

Câștigător la categoria „Material inovator” a fost „Modified Atmosphere (MA) Food Tray” produs de Rapid Action Packaging pentru Waitrose | Sainsbury. Tava din carton este destinată ambalării în atmosferă modificată a cărnii proaspete, fiind cu 20% mai ușoară decât versiunea din plastic. În plus este disponibilă în diferite dimensiuni și are un design ușor de deschis, cu ferestre mari pentru o vizibilitate excelentă a produsului.

Modified Atmosphere (MA) Food Tray
Modified Atmosphere (MA) Food Tray

 

Cel mai apreciat ambalaj din categoria „Produse de lux” a fost „Vintage Retro Suitcase”, produs de Grafopack pentru brandul Jean Leon. Producătorul a utilizat carton kraft pentru a imita o valiză vintage în care pot fi depozitate sticle cu vin.

Vintage Retro Suitcase
Vintage Retro Suitcase

 

Model a câștigat premiul la categoria „Alimente congelate și refrigerate” cu ambalajul „Goat Cheese Packaging” creat pentru Zoe & Zazu. Cutia are o formă triunghiulară, fiind imprimată offset în 8 culori și înnobilată cu lav UV mat și lucios.

Goat Cheese Packaging
Goat Cheese Packaging

 

Pro Carton și ECMA au anunțat și câștigătorii competiției adresate studenților, „Pro Carton Young Designers Award”, la care s-au înscris peste 400 de candidați de la 50 de școli de design din 27 de țări.

Premiul principal pentru câștigători este vizita la fabrica de carton Metsä Board din Finlanda, precum și pregătirea practică la producătorul internațional de ambalaje din carton Mayr-Melnhof Packaging din Austria.

Studenții care se vor bucura de aceste oportunități sunt:
Desiré Persson, Alva Nyström și Erika Svensson, care au creat designul pentru „Björkö Duo Bag” la categoria „Ambalaj creativ din carton pentru alimente și băuturi”

Bjorko Duo Bag
Bjorko Duo Bag

 

Marie Falk pentru ambalajul „Save the Trip”, categoria „Ambalaj creativ din carton pentru produse non-alimentare”

Save the Trip
Save the Trip

 

Alexander Böhringer pentru „SD Burst”, înscris în concurs la categoria „Salvați planeta”

SD Burst
SD Burst

 

Christina Leurer pentru „Updo – Hair Accessoire”, categoria „Idei creative”

Updo - Hair Accessoire
Updo – Hair Accessoire

 

Stefan Pfister, câștigător al premiului publicului cu ambalajul „Disctwist”.

Disktwist
Disktwist

 

Mai multe detalii despre conceptul de design al fiecărei lucrări selectate puteți găsi pe site-ul Pro Carton: www.procarton.com/awards

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide