Cernelurile Flint Group ZenCode CG și CS primesc certificarea sustenabilă Cradle to Cradle

Flint Group – important furnizor de echipamente și consumabile pentru industriile de print și packaging – a anunțat că seriile de cerneluri ZenCode CG și ZenCode CS au fost evaluate la nivelurile Gold, respectiv Silver potrivit standardului Cradle to Cradle, recunoscut la nivel mondial pentru certificarea produselor sigure și sustenabile. Gama ZenCode a producătorului face parte din portofoliul de cerneluri și lacuri ONECode lansat recent.

Cernelurile ZenCode pe bază de solvenți au fost dezvoltate pentru segmentul ambalajelor flexibile, fiind disponibile în mai multe culori, inclusiv alb și sub formă de lacuri pentru supraimprimare destinate tiparului flexografic. Toate acestea pot fi utilizate pentru imprimarea ambalajelor alimentare pe părțile care nu intră în contact direct cu alimentele.

Cradle to Cradle Products Innovation Institute este o organizație non-profit dedicată transformării proceselor de producție. Misiunea sa este de a asigura o îmbunătățire continuă a standardelor de calitate pentru producătorii și designerii din întreaga lume, care astfel primesc ajutor pentru a realiza produse mai sigure și mai ecologice. Metodologia de evaluare constă în identificarea pericolelor de natură chimică, iar în ceea ce privește cele două serii de cerneluri produse de Flint Group, rezultatul evaluării a fost acela că toate materiile prime ce intră în componența cernelurilor ZenCode sunt optime pentru utilizare și nu conțin elemente problematice. Prin urmare, cernelurile ZenCode nu prezintă substanțe chimice interzise sau într-un volum aflat peste pragurile permise și nici agenți cancerigeni sau mutageni, îndeplinind în același timp cerințele privind emisiile de compuși organici volatili (VOC). Cernelurile ZenCode au fost, de asemenea, certificate pentru procesul CADEL DEINKING (proces de înlăturare a cernelii imprimate de pe suprafețele din plastic cu scopul reciclării ambalajului) în Europa.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide