Coca-Cola Irlanda va utiliza anual cu 500 de tone mai puțin plastic

Coca-Cola Hellenic Bottling Company (HBC) din Irlanda și Irlanda de Nord a încheiat un parteneriat cu Graphic Packaging International, un important furnizor de ambalaje pe bază de fibre, cu scopul de a crea noi soluții de ambalaje din carton sub umbrela proiectului „World Without Waste” (o lume fără deșeuri) prin care se speră eliminarea unei cantități de 500 de tone de plastic anual.

Coca-Cola HBC folosește deja noul tip de cutie din carton pentru ambalarea cantităților mai mari, de 10, 12, 20 și 24 doze, după ce anterior fusese introdusă pe piață soluția KeelClip™ destinată ambalării dozelor în număr mai mic, de 4, 6 și 8 doze. Ambele tipuri de ambalaje au fost proiectate și dezvoltate de Graphic Packaging, iar potrivit estimărilor, adoptarea acestor noi soluții de ambalare secundară va elimina anual aproximativ 500 de tone de plastic foliat termocontractabil greu de reciclat. Totodată, Coca-Cola HBC a inclus pe noile ambalaje și mesaje de sustenabilitate prin care își informează în mod direct consumatorii cu privire la reciclabilitatea lor. Astfel, soluțiile de ambalare din hârtie de tip multipack transmit consumatorului mesajul că ambalajul este unul premium, sporindu-i atractivitatea la raft, îmbunătățind vânzarea produsului și experiența consumatorului.

Echipa de dezvoltare a Graphic Packaging a lucrat îndeaproape cu Coca-Cola HBC pentru a se asigura că noile soluții care vor înlocui plasticul sunt în acord cu planurile de sustenabilitate ale producătorului de băuturi răcoritoare, dar și cu standardele sale înalte de calitate. Potrivit Coca-Cola, noul ambalaj practic cu design îndrăzneț este realizat din carton produs din hârtie provenită din surse regenerabile, reflectând ambițiile Coca-Cola HBC de a de a fi fruntașă în implementarea de ambalaje sustenabile și inovatoare.

Pentru a asigura cerințele de producție aferente proiectului, Graphic Packaging a instalat echipamentul versatil QuikFlex™ în fabrica Coca-Cola HBC din Lisburn, Irlanda de Nord, reușind astfel să producă o varietate de configurații de ambalaje din carton destinate unui număr de 4-24 doze. Coca-Cola HBC s-a clasat recent pe locul 1 la nivel mondial în materie de demersuri ecologice, fiind considerată cea mai sustenabilă companie producătoare de băuturi de către Dow Jones Sustainability Index (DJSI), care urmărește performanțele companiilor de top din întreaga lume în ceea ce privește criteriile economice, ecologice și sociale.

În ciuda eforturilor notabile ale companiei multinaționale este important de știut și că, potrivit datelor Greenpeace, în decembrie 2020 Coca-Cola a fost numită cel mai mare poluator cu plastic al planetei pentru al treilea an consecutiv.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide