Cum afectează coronavirusul activitatea companiilor din industria producătoare de ambalaje

Virusul COVID-19 are un impact negativ însemnat nu doar asupra sistemelor medicale, ci și asupra economiei mondiale prin restricțiile impuse de guverne.

China, prima țară afectată de noua pandemie, este totodată cel mai important furnizor de produse ce stau la baza multor business-uri care importă echipamente electronice sau diverse materii prime. Scăderea semnificativă a activității de producție din China s-a resimțit în industrii precum cea de automotive, unde companiile au fost nevoite să-și suspende activitatea și să trimită angajații acasă, în șomaj tehnic.

Din fericire, China a reușit să limiteze răspândirea comunitară a virusului și să țină situația sub control, ceea ce a determinat autoritățile să ridice o parte din restricțiile impuse cetățenilor chinezi și să încurajeze astfel reînceperea producției.

Din nefericire însă, focarul pandemiei s-a mutat în Europa afectând puternic țări ca Italia, care este la rândul său un furnizor important de materiale, în special pentru producătorii de ambalaje din România. Companiile care fabrică pungi destinate produselor alimentare se află în prezent în impas deoarece depind de granulele biodegradabile pe care le importă de la furnizorii italieni. Însă nu doar aceste afaceri sunt afectate, ci și magazinele alimentare din România și alte țări din Uniunea Europeană, acolo unde sunt exportate o parte dintre pungile produse și care depind de aceste livrări pentru a putea ambala alimentele atât de căutate în această perioadă.

Un astfel de producător autohton este Moviplast din Craiova, ai cărui angajați lucrează în trei ture pentru a asigura onorarea comenzilor de pungi biodegradabile venite atât de la clienții autohtoni cât și de la firme din Franța, Belgia, Suedia, Germania și Elveția. Cea mai importantă problemă cu care se confruntă Moviplast în această perioadă este aprovizionarea cu materie primă, care până nu de curând avea loc pe cale rutieră. Din cauza restricțiilor impuse de guvernele europene în ceea ce privește circulația rutieră și a întârzierilor implicite din vămi, dar și a măsurii obligatorii de carantinare a șoferilor care călătoresc înspre și dinspre țările aflate în zona roșie, tot mai mulți producători de ambalaje – printre care se află și Moviplast – au luat decizia de a apela la varianta de transport maritim pentru a se aproviziona cu materiile prime necesare, chiar dacă acest proces durează mai mult și implică o serie de costuri mai ridicate.

Și pentru că de acești producători depind multe afaceri din domeniul alimentar, trebuie să se asigure la rândul lor de faptul că transporturile de materiale vor continua. În acest sens, conducerea Moviplast a luat hotărârea de a-l sprijini pe furnizorul său italian prin plata în avans a comenzilor pentru granule biodegradabile, furnizorul asigurându-i în schimb de faptul că nu își va întrerupe activitatea, în ciuda situației dramatice în care se află Italia din cauza pandemiei de coronavirus.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide