Dan Șucu a achiziționat un sfert din întreprinderea de ambalaje Exonia

Exonia este o fabrică de ambalaje biodegradabile din Iași care produce în principal pungi din hârtie. Pe 3 martie 2021, compania a fost reprezentată de fondatorul său - Tiberiu Stoian - în cadrul emisiunii Imperiul Leilor, difuzată la ProTV.

Dan Șucu, proprietarul grupului Mobexpert (stânga) și Tiberiu Stoian, fondatorul Fabricii de Ambalaje Exonia (dreapta)

 

Anterior emisiunii, antreprenorul ieșean preciza că prin participarea sa în cadrul emisiunii speră să atragă investiții pentru creșterea și extinderea capacității de producție a fabricii, în contextul în care se pune tot mai mult accent pe reducerea poluării mediului înconjurător prin utilizarea ambalajelor biodegradabile.

Imperiul Leilor este o emisiune a canalului de televiziune ProTV care, începând cu 12 februarie, permite în fiecare miercuri antreprenorilor din diverse domenii de activitate să își susțină ideile de afaceri în fața unui juriu format din 5 investitori. Aceștia din urmă analizează ofertele și prezintă contraoferte, dintre care antreprenorii pot alege una singură. Juriul de investitori este format din Mohammad Murad (reprezentant al Grupului Phoenicia) Dan Șucu (Grupul Mobexpert), Cristina Bâtlan (fondatoarea Musette), Bogdan Micu (proprietar al unei companii internaționale) și Dragoș Petrescu (fondatorul lanțului de restaurante City Grill). În cadrul ediției din 3 martie, Tiberiu Stoian l-a convins pe Dan Șucu să investească 1 000 000 euro în schimbul a 25% din afacerea sa. Stoian a avut de ales între această ofertă și cea a investitorului Dragoș Petrescu, respectiv 1 000 000 euro în schimbul a 33% din afacerea Exonia.

Fondatorul Exonia a venit cu cifre precise și proiecții realiste, punându-și experiența de 20 de ani de business la bătaie pentru a-i impresiona pe investitori. Tiberiu Stoian a mărturisit după emisiune că a decis să aleagă oferta lui Dan Șucu datorită expertizei pe care acesta o are în domeniul producției industriale: „Consider că pe termen mediu și lung, a-l avea în preajmă reprezintă pentru mine o mare oportunitate de a-l transforma într-un mentor și de a asimila cât mai multe abilități profesionale. Eu și domnul Șucu avem interese și obiective comune, domnul Șucu înțelegând rapid oportunitatea de a investi, acum și nu mai târziu, în domeniul producției de ambalaje fabricate din hârtie și prietenoase cu mediul. Din acest considerent sunt ferm convins că ne așteaptă o evoluție accelerată și sănătoasă deopotrivă”. Dan Șucu, fondatorul Mobexpert, a declarat la rândul său: „E primul antreprenor veritabil cu succese remarcabile și evidente, deocamdată, dintre toți cei pe care i-am întâlnit. Va trebui să fac o verificare temeinică a promisiunilor pe care Tiberiu le-a făcut în emisiune, iar în condiția în care aceste promisiuni sunt în totalitate respectate, voi fi mai mult decât fericit să investesc”.

Exonia a reușit în 2020 să se doteze cu utilaje noi în valoare de 2 000 000 euro prin fonduri europene. Probabil la acel moment avea deja și utilaje vechi în valoare de circa 500 000 euro. În plus, noul spațiu extrem de spațios pentru producție și depozitare a fost construit tot în urma unei investiții de aproximativ 1 000 000 euro. Valoarea terenului aferent pare și ea de circa 500 000 euro. Adunând toate cifrele menționate ajungem la o valoare estimată de 4 000 000 euro a utilajelor și bunurilor imobile Exonia. Rezultă că domnul Șucu a dat lovitura deoarece există și o valoare certă a contractelor acumulate deja de Exonia, care fac parte din valoarea reală a companiei. În concluzie putem sublinia că de fapt ceea ce a obținut în mod spectaculos întreprinzătorul Tiberiu Stoian este notabilitatea deosebită pentru brandul său, în condițiile în care nu a investit niciun ban în uriașa campanie de publicitate reușită prin oferirea unui subiect interesant emisiunii ProTV și o ofertă mai mult decât tentantă invitaților postului, adică investitorului Dan Șucu și celorlalți jurați prezenți la Imperiul Leilor.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide