Declarații din industria de etichete și ambalaje privind anul 2019

Următoarele 12 luni se anunță a fi extrem de importante pentru industria de etichete și ambalaje. Inovațiile din domeniul tehnologiei de printare convențională și digitală, precum și progresele care se vor înregistra în segmente precum tiparul inkjet, procese pre-press și post-press, consumabile și software, vor putea fi văzute cu siguranță la Labelexpo Europe (24-27 septembrie 2019, Bruxelles, Belgia).

În continuare veți putea afla care sunt previziunile a patru dintre cei mai mari jucători din industrie pentru următoarele 12 luni:

Federico D’Annunzio, director al departamentului de marketing strategic al produselor cu alimentare în rolă, Bobst

„Menținerea nivelului calității influențează puternic comportamentul de cumpărare al consumatorilor, aspect esențial pentru proprietarii de mărci comerciale. Astfel apare nevoia de a îndeplini cerințele care sunt legate de consecvența culorilor și a calității produselor imprimate. Aceasta poate fi obținută prin digitalizarea fluxului de lucru, ceea ce va duce la o standardizare a sistemelor de imprimare. Deoarece rezultatele vor fi aceleași, indiferent de procedeul prin care se tipăresc etichetele sau ambalajele, elementul ce va face diferența în alegerea tehnologiei de imprimare va fi valoarea economică, respectiv sistemul de imprimare cel mai eficient din punct de vedere economic, care se stabilește în funcție de factori precum lungimea tirajului sau procedeul de imprimare preferat la nivel local.”

Yogev Barak, șeful departamentului de management al afacerilor, HP Indigo

„În 2019, HP Indigo se așteaptă la creșterea cererii pentru aplicațiile tipărite digital. Din punctul meu de vedere, tendințele pieței în noul an vor fi următoarele:
Diversitate – consumatorii solicită produse variate și de calitate, ceea ce face ca brandurile mici și mijlocii să se dezvolte rapid și să se îndrepte spre procedeele de imprimare digitală, care permit o producție de etichete și ambalaje eficientă din punct de vedere al costurilor. Industria băuturilor, de exemplu, continuă să crească și să se diversifice. În SUA, industria de bere craft a crescut de patru ori în ultimii opt ani, în timp ce piața băuturilor non-alcoolice este, de asemenea, în plină expansiune cu peste 13 000 de mărci nou lansate doar în SUA. Această tendință reprezintă viitorul industriei de ambalaje pentru produse perisabile, iar utilizarea etichetelor termo-contractibile de tip manșon este de așteptat să crească;
Atragerea clienților – întrucât marile branduri se confruntă cu provocările lansate de mărcile private, utilizarea inteligentă a spațiului de depozitare poate fi o metodă de loializare a clienților. Aceasta, împreună cu o campanie de marketing, poate duce la creșterea vânzărilor. Opțiunile de ultra personalizare a etichetelor și ambalajelor pe care HP Indigo le pune la dispoziție prin HP SmartStream Mosaic, D4D și Collage, pot conduce la campanii de marketing foarte eficiente. Campania ” Împarte o Coca-Cola” este cel mai bun exemplu, iar multe alte branduri au profitat deja de această posibilitate;
Printuri securizate – marile branduri se confruntă cu provocări și în ceea ce privește securitatea produselor. Printre elementele de siguranță pentru etichete și ambalaje se numără și noile cerneluri de securitate invizibile de la HP Indigo, de culoare galbenă și albastră. Nosco, o companie de top în domeniul tiparului digital, a lansat recent o linie de producție dedicată pentru elementele de securitate prevăzute cu cerneluri invizibile, utilizate la crearea ambalajelor pentru mărcile sale de produse farmaceutice și suplimente nutritive. Cernelurile sunt folosite pentru a imprima coduri QR și microtexte care pot fi scanate cu ajutorul unor sisteme precum VerifyMe, HP Link, GPAS și altele;
Eficiența și sustenabilitatea lanțului de aprovizionare – ca să poată face față presiunilor pieței, brandurile trebuie să poată reacționa rapid pentru a profita de oportunități și pentru a menține costurile de producție reduse. Echipamentele digitale precum HP Indigo 20000 pot face față acestor provocări îmbunătățind logistica, reducând timpul de producție și oferind posibilitatea realizării de tiraje mici și mari la cerere.”

Jakob Landberg, director vânzări și marketing, Nilpeter

„Din punct de vedere tehnologic, soluțiile disponibile în industria noastră sunt inovate în mod constant. Luând în considerare dorința de a îmbunătăți performanța și sustenabilitatea, sunt de părere că anul 2018 nu s-a ridicat la nivelul lui 2017 în ceea ce privește numărul de metri pătrați tipăriți. Convertorii se concentrează pe înlocuirea tehnologiei depășite cu soluții eficiente, atât convenționale cât și digitale. Tot mai mulți se îndreaptă spre zone de nișă, cum ar fi producția în volume mici de ambalaje flexibile, creând o piață uriașă pentru aplicații și tehnologii moderne.
Diferențele dintre tehnicile de înnobilare a produselor vor dispărea, iar producătorii de etichete vor continua să-și diversifice oferta având capacitatea de a realiza un număr mai mare de aplicații, cum ar fi etichete autoadezive, laminate și etichete termo-contractibile de tip manșon. De asemenea, anticipez că soluțiile de personalizare precum și cele hibride cu jet de cerneală vor câștiga o cotă mai mare de piață. Din cauza tensiunilor din interiorul climatului politic și financiar, trebuie să ne pregătim pentru perioade de incertitudine. Cu toate acestea, un lucru este cert: anul 2019 va fi un an al aniversării pentru Nilpeter, care va sărbători 100 de ani de la înființare.”

Gerard Heanue, director executiv, Heidelberg UK

„Pe măsură ce mă retrag din activitate, îmi doresc ca industria poligrafică să câștige recunoașterea pe care o merită, să se promoveze mai bine și să investească mai mult pentru formarea profesională a tinerilor.”

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide