GSE și PRETHINK INK susțin utilizarea cernelurilor pe bază de apă

GSE – producător olandez de sisteme de distribuire a cernelii, software și servicii pentru reducerea risipei de cerneală – se alătură rețelei PRETHINK INK, o asociație a furnizorilor industriei de imprimare care promovează și contribuie la adoptarea cernelurilor pe bază de apă pentru imprimarea ambalajelor flexibile. Printre partenerii PRETHINK INK se numără și Actega, Comexi Group, Druckfarben, Follmann, Grupo Consist, NNZ, Quimovil, Saueressig, Silbo și UTECO Group.

Deși cernelurile pe bază de solvenți sunt în prezent alegerea populară pe segmentul ambalajelor flexibile, PRETHINK INK demonstrează că varianta ecologică pe bază de apă (flexo sau pentru gravură) oferă performanțe asemănătoare, la costuri competitive. Excelenta calitate de imprimare obținută cu ajutorul cernelurilor pe bază de apă este acum posibilă datorită îmbunătățirilor aduse formulei cernelurilor și sistemelor de uscare. În plus, cernelurile pe bază de apă reduc amprenta de carbon a ambalajelor flexibile, emit mai puțini compuși organici volatili și garantează un mediu de lucru mai sigur pentru angajați. În acest context, GSE își oferă expertiza pentru a-i ajuta pe producătorii de ambalaje flexibile să realizeze tranziția către cernelurile pe bază de apă, reducându-și totodată costurile de operare.

Anne Lourens, directorul general al GSE, explică în detaliu avantajele acestei tranziții: „Misiunea companiei GSE este de a reduce impactul ecologic al cernelii în industria grafică. Aceasta se potrivește perfect cu inițiativa PRETHINK INK de a încuraja utilizarea cernelurilor pe bază de apă, așa că suntem încântați să ne alăturăm asociației. Gestionarea cernelurilor pe bază de apă este mai puțin complexă și mai necostisitoare decât cea a cernelurilor pe bază de solvenți. Producătorii de ambalaje care lucrează cu cerneluri pe bază de solvenți trebuie să suporte cheltuieli suplimentare pentru a fi în conformitate cu reglementările de securitate mai stricte și pentru a minimiza riscul de explozie și incendiu. Instalațiile construite pentru cerneală pe bază de apă nu necesită mecanisme de protecție împotriva exploziilor sau de împământare împotriva descărcării electrostatice – reducând astfel cheltuielile celor care fac tranziția”.

Soluțiile propuse de GSE pentru eliminarea risipei de cerneală în toate etapele fluxului de lucru includ sisteme modulare de distribuire a cernelii care automatizează pregătirea și amestecarea culorilor cu precizie repetabilă, în volumele exacte necesare. Această funcție reduce costurile datorită folosirii culorilor de bază, fără a mai fi nevoie de achiziționarea de cerneluri costisitoare gata amestecate. GSE oferă și pachete software pentru eficientizarea proceselor legate de cerneală precum reutilizarea cernelurilor rămase în urma imprimării, înlocuirea automatizată a cernelurilor de bază, trasabilitatea loturilor de cerneală în lanțul de aprovizionare, dar și generarea de rapoarte privind stocul și costurile.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide