Huhtamaki și Syntegon lansează blisterul din hârtie dedicat industriei farmaceutice

Syntegon și Huhtamaki – două importante companii internaționale producătoare de tehnologie de ambalare, respectiv de ambalaje sustenabile – au lansat în vara acestui an o soluție inovatoare sub forma unui blister din hârtie pentru ambalarea medicamentelor.

Noua hârtie Push Tab este fabricată din materiale regenerabile certificate FSC – Forest Stewardship Council®, standard ce garantează trasabilitatea produselor de origine forestieră şi a proiectelor legate de folosirea acestora – fiind proiectată cu scopul de a îndeplini cerințele stricte de siguranță ale ambalajelor din domeniul farmaceutic. Prin această soluție producătorii doresc să ofere o alternativă sustenabilă la blisterul tradițional folosit pentru ambalarea medicamentelor, realizat din PVC termoformat și aluminiu, contribuind în același timp la reducerea impactului asupra mediului. Materialul este format din patru straturi, iar cel superior și cel inferior permit imprimarea dar și embosarea pentru adăugarea diferitelor logo-uri sau înscrisuri în braille.

Mai mult de 75% din hârtia utilizată la crearea blisterului Push Tab provine de la furnizori europeni certificați FSC. Acest material prezintă și proprietăți de barieră care, potrivit Huhtamaki, sigilează produsul fără a-i compromite siguranța.

Pe 27 iulie 2021, Institutul german de cercetare a ambalajelor a premiat hârtia Push Tab cu Premiul german pentru ambalaje, recunoscându-i astfel potențialul în domeniul economiei circulare.

„Vânzările europene de ambalaje flexibile au avut o valoare estimată la 1,1 miliarde EUR în 2020 pe sectorul produselor farmaceutice, aproximativ 80% dintre produsele acestea fiind comercializate în ambalaje de tip blister. Suntem încântați să ne sprijinim clienții în demersul acestora de a se alinia conceptelor economiei circulare prin intermediul produsului Push Tab, ce reprezintă prima alternativă sustenabilă pentru blisterul tradițional” a declarat Fabio Daidone, directorul de vânzări al departamentului de ambalaje flexibile din cadrul companiei Huhtamaki.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide