Industria cartonului pliabil se confruntă în continuare cu probleme de aprovizionare

Deși cererea de cutii din carton pliabil continuă să crească datorită dezvoltării comerțului electronic și a caracterului ecologic al cartonului în comparație cu ambalajele din plastic, problemele lanțului de aprovizionare nu au fost rezolvate iar situația nu s-a schimbat aproape deloc față de toamna anului 2021. Acestea sunt concluziile unui sondaj realizat de către Asociația Germană a Cartonului Pliabil (FFI) în urma chestionării a 40 de producători de carton pliabil.

Aproape 90% dintre cei 40 de producători participanți la sondaj au declarat că deși comunicarea în cadrul lanțului de aprovizionare s-a îmbunătățit semnificativ în comparație cu perioada pre-pandemică, acest lucru nu se aplică în mod egal tuturor clienților. Andreas Helbig, purtătorul de cuvânt al FFI, consideră următoarele: „Este necesară o reevaluare fundamentală, în special în rândul clienților din industria bunurilor de brand și de retail. Cutiile din carton pliabil devin din ce în ce mai populare. La fel ca în prezent, ne așteptăm la o cerere tot mai mare pentru cutii din carton pliabil reciclabile și sustenabile în perioada post-coronavirus”.

Totuși, aprovizionarea continuă să fie problematică pentru producătorii de carton pliabil. Conform sondajului FFI, doar 12,5 % dintre participanți au declarat că termenele actuale de livrare pentru cartonul din fibre virgine nu s-au schimbat față de octombrie 2021 în afacerile cu clienții existenți. În schimb, 77,5% dintre producătorii de cutii din carton pliabil au raportat întârzieri cuprinse între 4 și 16 săptămâni. Aceeași imagine de ansamblu este valabilă și pentru segmentul cartonului reciclat.

Situația ofertei se reflectă în evoluția prețurilor de achiziție: majoritatea participanților la sondaj au raportat creșteri de preț cu cel puțin 10%, indiferent de tipul de fibră. De la ultimul sondaj FFI din octombrie 2021 au fost înregistrate creșteri de preț de până la 25% pentru cartonul reciclat, în unele cazuri depășind 30%. În cazul cartonului din fibre virgine creșterile de preț au fost de până la 25% din toamna anului 2021 până în prezent.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide