Johnnie Walker va fi îmbuteliat în sticle din hârtie începând cu 2021

Producătorul britanic de băuturi spirtoase Diageo (DEO) – care deține brandul Johnnie Walker - va lansa anul viitor pe piață un nou ambalaj ecologic pentru celebrul whisky, ce va fi realizat din hârtie.

Ambalajul a fost dezvoltat în parteneriat cu Pilot Lite, alături de care Diageo a lansat compania Pulpex Limited – destinată tehnologiei de ambalare sustenabilă – care colaborează deja cu giganți precum Unilever (UL) și PepsiCo (PEP) pentru realizarea de recipiente din hârtie.

Noul ambalaj în care va putea fi achiziționat whisky-ul marca Johnnie Walker nu va conține plastic și va fi realizat din hârtie provenită din surse regenerabile. Această decizie demonstrează că în cadrul industriei producătoare de ambalaje, hârtia devine tot mai populară ca măsură de reducere a utilizării plasticului.

Diageo s-a angajat să reducă folosirea acestui material și în cazul inelelor pentru dozele de bere Guinness, măsura având scopul de a ajuta compania să îndeplinească obiectivele de sustenabilitate stabilite de Națiunile Unite.

Diageo nu este singurul exemplu în această direcție. În 2019, compania daneză Carlsberg a prezentat prototipurile unei sticle realizate din fibră de lemn pentru produsele sale de tip pilsner. Alte companii care lucrează la proiecte similare sunt Pernod Ricard (PDRDF) pentru brandul de votcă Absolut, L’Oreal (LRLCF) și Coca-Cola (CCEP).

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide