Mondi și Reckitt lansează un nou ambalaj pe bază de hârtie pentru detergentul de vase Finish

Producătorul global de hârtie și soluții de ambalare Mondi lansează în parteneriat cu Reckitt – furnizor de produse de sănătate, igienă și nutriție – un nou ambalaj pe bază de hârtie pentru detergentul de vase marca Finish. Astfel cele două companii intenționează să reducă semnificativ cantitatea de plastic utilizată cu până la 2 000 de tone pe an, echivalentul a 50 de milioane de sticle de 1 litru.

Noul ambalaj Finish de tip „stand-up pouch” conține 75% hârtie ce provine din surse gestionate în mod responsabil, restul de 25% fiind plastic utilizat pentru a întări structura hârtiei, asigurând astfel durabilitatea, rezistența la apă și capacitatea de resigilare – caracteristici care nu au fost încă obținute în cazul ambalajelor realizate 100% din hârtie. Potrivit producătorilor, ambalajul este mai ușor de reciclat deoarece conține o cantitate redusă de plastic și se preconizează că va genera cu 15% mai puțin CO2 pe parcursul ciclului său de viață, comparativ cu ambalajele anterioare.

Aceasta nu este prima colaborare între Reckitt și Mondi – o colaborare anterioară a avut ca rezultat un portofoliu de ambalaje flexibile din plastic reciclabil, monomaterial, pentru linia de capsule Finish Quantum Ultimate destinate mașinilor de spălat vase.

Olivier Seux, Global Key Accounts Manager în cadrul Mondi, a declarat: „Împreună cu Reckitt am reușit să dezvoltăm o soluție de ambalare pe bază de hârtie ce reduce utilizarea plasticului, asigurând în același timp protecția necesară produsului. Acest proiect este un exemplu excelent al crezului Mondi de a utiliza hârtia acolo unde este posibil, iar plasticul doar atunci când este util. Ambalajul a fost conceput cu gândul la sustenabilitate pentru a minimiza impactul asupra mediului”.

Noul ambalaj își va face debutul în rețeaua franceză de magazine Carrefour la mijlocul lunii noiembrie.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide