Noile materiale V-Shapes revoluționează piața ambalajelor monodoză

V-Shapes este o companie italiană înființată în 2018, care a devenit principalul furnizor de produse și servicii concepute pentru fabricarea ambalajelor monodoză ce permit accesarea cu o singură mână a conținutului. Sistemele inovatoare V-Shapes pentru fabricarea ambalajelor monodoză minimizează deșeurile și reduc timpul de comercializare a produselor. Compania a lansat recent un nou substrat pentru producția de ambalaje sub formă de pliculețe – acestea sunt 100% reciclabile și au proprietăți avansate de barieră.

După ce a revoluționat piața ambalajelor monodoză prin soluția sub formă de pliculețe 100% reciclabile din polipropilenă, destinate produselor lichide și semisolide, care pot fi deschise printr-un gest simplu cu o singură mână, V-Shapes a lansat recent o nouă inovație: pliculețe din polipropilenă 100% reciclabile având proprietăți de barieră. Acest lucru este important deoarece majoritatea aplicațiilor cu proprietăți de barieră – necesare mai ales pentru industriile alimentară, cosmetică, farmaceutică/medicală și chimică – conțin un strat din plastic sau o folie care face ca ambalajul să fie dificil sau chiar imposibil de reciclat. Noul substrat conceput de V-Shapes a fost certificat ca fiind reciclabil de către Interseroh, companie de consiliere și certificare cu peste 30 de ani de experiență în domeniile sustenabilității și reciclării.

Noile suporturi concepute de V-Shapes – reNEW oX-100 și reNEW oX-500 – au fost create din copolimeri de polipropilenă având proprietăți de barieră de înaltă performanță. Noile materiale au fost concepute pentru a fi detectate, sortate și reciclate, iar Interseroh le-a clasificat ca fiind adecvate pentru reciclarea mecanică și realizarea de produse secundare post-reciclare“, a declarat Christian Burrati, CEO V-Shapes.

Construcția lor monopolimerică nu include polietilenă, fapt care le-ar diminua reciclabilitatea, așa cum se întâmplă în cazul altor materiale cu proprietăți de barieră. Astfel, construcția monopolimerică a noilor materiale le transformă într-o soluție reciclabilă pe scară largă, în întreaga lume. Materialele reNEW-oX sunt disponibile pe mai multe lățimi, de la 70 la 340 mm, fiind deci potrivite pentru mașinile de ambalare/dozare PRIME și ALPHA (produse și comercializate de V-Shapes), echipate cu până la șase benzi de producție.

Aceste noi materiale reflectă conceptul ecologic 4R – Reducere, Returnare, Reciclare, Recompensare – un element esențial al oricărei inițiative de sustenabilitate.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide