PACCOR vine cu o nouă strategie de accelerare a tranziției către o economie circulară

Găsirea celor mai sustenabile materiale pentru ambalarea sigură și eficientă a produselor alimentare este unul dintre obiectivele fundamentale pe care PACCOR - un jucător de top din industria ambalajelor – le are în vedere pentru accelerarea implementării principiilor economiei circulare.

Ca parte a strategiei sale CARE – implementată în toate fabricile PACCOR – producătorul va crește utilizarea rășinii post-consum (PCR), obținută în urma proceselor de reciclare mecanică și chimică. Pentru a atinge aceste obiective ambițioase, PACCOR a încheiat o serie de acorduri de colaborare cu diverși furnizori. De asemenea, compania a devenit membră a Styrenics Circular Solutions AISBL din Bruxelles de la 1 octombrie 2021 – organizația SCS reprezintă o inițiativă comună a industriei și a fost înființată oficial în decembrie 2018 de către cei mai importanți producători de stiren.

Suntem siguri că strategia noastră îi va ajuta pe clienți să ofere o gamă mai variată de soluții de ambalare consumatorului final, în timp ce își vor atinge obiectivele și angajamentele privitoare la sustenabilitate”, a declarat Andreas Schütte – CEO, PACCOR.

Producătorul se concentrează în același timp pe utilizarea materialelor inovatoare și a materiilor prime alternative (bio). PACCOR va începe producția de ambalaje din bio-PP (polipropilenă bio) 100% pentru clientul său Orkla – companie din Norvegia care activează în sectorul bunurilor de larg consum. PACCOR a început testarea ambalajelor din bio-PP împreună cu Orkla în unitatea sa de producție din Hämeenlinna, Finlanda. Materialul are la bază materii prime provenite din resurse regenerabile și este certificat ISCC, îndeplinind standardul industriei chimice pentru gestionarea și urmărirea caracteristicilor privind sustenabilitatea materialelor de-a lungul unui lanț valoric complex. PACCOR este unul dintre primii producători de plastic rigid care a realizat ambalaje din bio-PP. În acest caz este vorba despre un bol transparent și complet reciclabil, destinat semipreparatelor congelate.

Colaborarea noastră cu PACCOR este un bun exemplu al modului în care un material inovator poate fi implementat în aplicațiile alimentare și poate ajuta la satisfacerea cererii consumatorilor pentru produse mai durabile”, a declarat Elna Hallgard, Development Manager Packaging în cadrul Orkla.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide